Blog

Nóg meer genieten van KPN met 4K televisie

20 januari 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Als KPN klant kun je in de loop van 2017 nog meer gaan profiteren van televisie kijken, dit wordt gerealiseerd met de nieuwe 4K ontvanger voor de TV. Met deze ontvanger heb je de mogelijkheid om 4K kanalen, ondemand en OTT content te bekijken, waardoor je nog meer kunt genieten van een avondje televisie kijken. Het komende jaar zullen de mogelijkheden steeds meer worden uitgebreid, dit blijkt uit een navraag van allesineenpakketten.nl. Je kijkt met een 4K televisie naar een beeld wat maar liefst 4 keer scherper is dan bij een full HD-TV,  deze optie zal mogelijk onderdeel worden van een van de pakketten van KPN.

Hoogste resolutie televisie

Een 4K televisie maakt het mogelijk om in de hoogste resolutie tv te kijken. Dit was voorheen alleen nog maar beschikbaar voor de ongeveer 1000 KPN-klanten die de nieuwe decoder mochten uitproberen. Deze decoder werd in september 2016 door KPN getest en was afkomstig van de fabrikant ZTE.

De klanten die deze decoder mochten testen hadden de mogelijkheid om te kijken naar een demokanaal en het Poolse kanaal Funbox, wat uiteindelijk is vervangen door een Spaans kanaal, Hispasat. Ook de muziekzender Xite, die later nog werd toegevoegd, was te bekijken op de nieuwe decoder.

Hoe werkt 4k televisie?

In de hoogste resolutie televisie kijken wordt mogelijk met de 4K TV, deze heeft 4 keer meer pixels dan een full HD-TV. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken is het nodig dat elke pixel los van elkaar wordt aangestuurd door de televisiezender. Hoe meer pixels worden verstuurd, hoe beter de kwaliteit van het beeld. Hoewel KPN er klaar voor is, wordt er nu nog niet veel uitgezonden in 4K.

KPN breidt Ultra HD zenderaanbod verder uit

KPN is de mogelijkheden aan het bekijken om het zenderaanbod in 4K uit te bereiden, zo is vanaf 2017 de Formule 1 beschikbaar in 4K. Echter is het nog niet duidelijk of dit ook door KPN uitgezonden gaat worden. Zelf geeft KPN aan nog geen details te kunnen geven over alle mogelijkheden van volledig 4K tv kijken. Wat wel duidelijk is, is dat er serieuze stappen worden genomen om hoogwaardige beeldkwaliteit te kunnen bieden en dit gaat absoluut de goede kant op.

4K onderdeel uitgebreidere pakketten

Voor de 4K tv ontvanger worden geen extra kosten gerekend, dus dat is een meevaller. De 4K ontvanger wordt waarschijnlijk een vast onderdeel van een van de uitgebreidere KPN pakketten

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op