Glasvezel aanbieders: welke provider biedt glasvezel?

Glasvezel aanbieders: welke provider biedt glasvezel?

Er zijn wel meer dan 24 providers actief als glasvezel aanbieder. Grote bekende partijen als KPN, Tele2 en Telfort bieden glasvezel maar er bestaan ook veel lokale initiatieven. Doe de glasvezel check en zie of er ook op jouw adres glasvezel geleverd wordt.

Bekende grote glasvezel aanbieders zijn:

Heeft Ziggo geen glasvezel? Nee. Ziggo (en voormalig UPC) geven aan een sterk en betrouwbaar kabelnetwerk te hebben dat ze continu aan het optimaliseren zijn. Ziggo levert internet via de kabel tot 200 Mb/s.

Glasvezelnetwerk in Nederland

Reggefiber (onderdeel van KPN) is de grootste kabelaar die glasvezelnetwerken in Nederland aanlegt. Ze hebben een dekking van ongeveer 80% van het totale glasvezelnetwerk. Na Reggefiber is CIF een grote glasvezelaanlegger. Tot slot heb je lokale partijen zoals CAI Harderwijk of Kabelnoord die glasvezel netwerken lokaal aanleggen. De lokale glasvezel provider beheert zelf het netwerk.

Lokale glasvezel initiatieven op het glasvezelnetwerk van Reggefiber zijn onder andere: Fieber, NetRebel, On, Signet, Solcon, Trinet, Helden van.Nu, OnsBrabant.net, Breedbank Arnhem, Jonaz.

Waarom is er geen glasvezel bij mij in de buurt?

Een veelgehoorde vraag is: ‘er zijn zoveel glasvezelaanbieders maar hoe kan het dan dat er geen glasvezel op mijn adres beschikbaar is?’ Dat komt omdat het aanleggen van glasvezel tijd kost. Inmiddels zijn er rond de 2 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Hun doel is om de komende jaren glasvezel te realiseren voor 5 miljoen huishoudens.

Glasvezel aanbieders vergelijken

Het vergelijken van glasvezel providers is zeker rendabel. Vind de beste glasvezel provider die aan jouw wensen en internet eisen voldoet. Doe de glasvezel check, kijk of glasvezel bij jou geleverd wordt en vergelijk alle providers van glasvezel en de abonnementskosten.

Glasvezel Check