Internet en TV vergelijken

Vergelijk het aanbod voor een goedkoop internet en TV abonnement op jouw adres:

T-Mobile start prijsoorlog

T-Mobile start een prijsoorlog met onbeperkt mobiel internet, en zet daarmee ook de Nederlandse markt voor mobiele diensten op scherp. En laten we eerlijk zijn, het werd natuurlijk ook...

Lees meer

Pas op met internetcriminelen

Internet is een ontzettend leuke uitvinding gebleken, waar je heel veel nuttige en leuke dingen mee kunt doen, zoals de meeste gebruikers dagelijks zullen ervaren. Helaas zitten er ook...

Lees meer

Ziggo gaat films en series van HBO streamen

Ziggo gaat films en series van HBO streamen via Airplay en Chromecast, althans voor klanten die vanaf 1 januari 2017 het abonnement Ziggo Movies & Series XL gaan afnemen....

Lees meer

Internet en TV in 1 abonnement

internet en tvWe besteden allemaal veel tijd aan televisiekijken en internetten. Daarom is het belangrijk dat je de goede keuze maakt als je een abonnement voor internet- en tv uit moet zoeken. Ondanks dat deze twee bezigheden zo in ons leven geïntegreerd zijn, nemen mensen vaak niet goed de tijd om de allerbeste keuze te maken. Dit is niet handig, want zo kan het zomaar zijn dat je te veel geld uitgeeft en daarnaast misschien helemaal niet voor de beste optie bent gegaan. Let er dus op dat je meer dan genoeg keuze hebt als je een pakket wilt afsluiten met internet en tv.

Er zijn veel verschillende aanbieders voor deze internet- en tv-pakketten. Daarnaast hebben al deze aanbieders veel verschillende pakketten in hun assortiment. Het is handig dat je een goede keuze maakt voor een pakket met internet en televisie. Daarom kun je op deze site verschillende aanbieders en hun pakketten vergelijken. Zo heb je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden op het gebied van deze combinatiepakketten.

Waarom internet en tv in één pakket?

Als je ervoor kiest om een pakket te nemen waarmee je niet alleen televisie kunt kijken, maar waardoor je ook online kunt gaan, dan bespaar je vaak relatief veel geld. Dit komt doordat je twee diensten tegelijk afneemt bij een aanbieder. De aanbieder wil graag dat jij meerdere diensten van hen afneemt, in plaats van de ene dienst bij hen en de andere dienst bij de concurrent. Door meerdere diensten bij elkaar in een pakket te doen en de gezamenlijke prijs te verlagen, is de kans groter dat jij beide diensten, in dit geval internet en televisie, afneemt. Je kunt het dus zien als een soort combinatievoordeel.

Het is handig om hiervan te profiteren. Als je allemaal aparte diensten afneemt, dan kun je flink duurder uit zijn. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar welk soort internet-en-tv-pakket goed bij jou past en welke aanbieders en pakketten hierbij aansluiten. Zo ga jij voor het pakket waar je het meest blij van wordt.

Vergelijken van pakketten voor internet en tv

Nu kun je je afvragen: waarom zou ik pakketten vergelijken? Heel simpel: omdat het je veel geld kan besparen. Als je pakketten voor televisie en internet vergelijkt, zie je snel dat er aardig wat keus is. Je ziet ook dat er een aardig prijsverschil kan zitten tussen de ene en de andere combinatie van web en televisie. Ook zijn sommige aanbieders voordeliger dan andere aanbieders, terwijl ze ongeveer hetzelfde aanbieden. Het kan ook zo zijn dat je kunt kiezen tussen een voordelig pakket, of een wat duurder pakket met een cadeau, zoals een gratis videostreamabonnement. Let dan goed op of je omgerekend niet te veel betaalt voor het cadeau.

Verschillen tussen pakketten

Doordat er twee diensten in pakketten voor tv-zenders en internet zitten, beïnvloeden deze beide diensten de prijs en kwaliteit van wat je aanschaft. Kijk dus goed naar wat er aangeboden wordt in het pakket dat je op het oog hebt.

Verschillen internet

Zoals eerder gezegd is er een enorme variatie in de pakketten voor de combi tv en internet. Wat betreft internet komt dat vaak door verschillende internetsnelheden. Meestal kun je kiezen tussen verschillende snelheden – als supersnel internet heel belangrijk voor je is, dan betaal je meer dan als je het prima vindt om een gewone snelheid te hebben. Voor een ASDL-verbinding of kabelinternet betaal je minder dan voor glasvezelinternet. Let in ieder geval altijd goed op de upload- en downloadsnelheid van je beoogde internetaansluiting.

Bij de overweging voor internet moet je rekening houden met verschillende zaken. Zo kun je beter voor een snellere verbinding gaan is als je vaak gebruik maakt van streamingdiensten zoals Spotify of Netflix, of als je veel online spellen speelt. Daarnaast is de grootte van je huishouden ook belangrijk: je hebt een betere internetverbinding nodig als je er met vijf man op zit dan wanneer je in je eentje bent.

Verschillen tv

Ook het tv-pakket kan variëren. Zo verschilt het aantal zenders en HD-zenders nogal. Kijk je niet heel veel televisie? Dan heb je ook niet heel veel zenders nodig. Als je juist wel veel voor de buis hangt, of als je bepaalde zenders interessant vindt die alleen in bepaalde pakketten te verkrijgen zijn, dan betaal je wat meer. Naast het ‘gewone’ tv-kijken zijn er nog een paar zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een tv-abonnement. Wat dacht je van interactieve tv, programma’s opnemen of een uitzending-gemistfunctie? Dit zit niet altijd bij televisie in. Als je wat flexibeler wilt zijn in wanneer je tv kijkt, dan zijn deze functies bijna onmisbaar. Dit kost dan wel wat meer dan wanneer je de functies niet wilt.

Andere verschillen

Er zijn ook andere verschillen per aanbieder en pakket die je niet moet vergeten. Wordt de boel gratis geïnstalleerd door een monteur of moet je daarvoor betalen? Ook is het van belang dat je let op de duur van het contract. Een 1-jarig contract is misschien wat duurder dan een 2-jarig contract, maar dat betekent wel direct dat je minder lang aan je abonnement vastzit. Allebei deze contracten hebben zo hun voordelen en nadelen, dus het is goed om af te wegen wat jij belangrijker vindt: kostenbesparing of flexibiliteit.

Extra voordelen

Naast verschillende pakketten en variaties in het aanbod, hebben aanbieders allemaal hun eigen extraatjes. Bij de ene krijg je zoals eerder gezegd een gratis monteur, bij de ander toegang tot WiFi-Hotspots door het hele land. Ook de bedenktijd of de kwaliteit van de klantenservice kan verschillen. Dit zijn allemaal dingen die je in je afweging mee moet nemen. Het is al met al goed om bij jezelf na te gaan wat je ongeveer nodig hebt bij een internet en tv-pakket. Hoe hoger je eisen, hoe hoger de kosten. Sommige functies en extra’s kunnen doorslaggevend zijn in de keuze die je maakt. Het is dus aan te raden om de tijd te nemen voor het kiezen van een pakket waarmee je kunt surfen en televisiekijken.

Wat is het verschil met alles-in-1-pakketten?

Als je kiest voor een alles-in-1-pakket, dan krijg je tv, internet en telefonie. Bij een alles-in-1-pakket zit er dus ook nog een vaste telefoonlijn bij. Het is echter steeds vaker zo dat mensen het niet nodig vinden om een vaste lijn in hun huis te hebben. Dit komt doordat iedereen eigenlijk altijd wel al bereikbaar is via de smartphone of andere mobiele telefoon. Bij pakketten voor televisie en internet zit de vaste telefonie er niet bij. Meestal scheelt dit geld, doordat je een dienst minder afneemt hoef je ook minder te betalen.
Als je dus geen vaste telefoonlijn hebt of wilt, dan kun je meestal beter kiezen voor een tv en web-abonnement. Het is overigens niet altijd duurder om een alles-in-1-pakket af te sluiten – in sommige gevallen is dit even duur als een pakket met alleen televisie en internet. Kijk dus ook goed naar alles-in-1-opties. Twijfel je of je een vaste telefoonlijn wilt? Misschien vallen de prijzen je mee. Je kunt altijd even kijken, want niet geschoten is altijd mis.

Aanbieders van internet en tv

Je kunt op deze site veel verschillende aanbieders vinden. Voorbeelden zijn Ziggo, Tele2, KPN, XS4ALL, Online, Telfort en Fiber. Meestal hebben deze aanbieders een groot assortiment aan pakketten, die variëren in aantal zenders, download- en uploadsnelheid, interactieve-tv-mogelijkheden en prijs. Het is dus niet zo dat de ene aanbieder automatisch beter is dan de ander. Dit hangt helemaal van je eigen voorkeuren af. Daarom is het vaak ook niet verkeerd om eens naar aanbieders te kijken die je in eerste instantie niet op het oog had. In het beste geval vindt je een ander pakket, in het slechtste geval weet je in ieder geval hoe de markt eruitziet en wat de concurrentie aanbiedt.

Vergelijken is belangrijk

Het is dus zaak dat je alle pakketten voor internet en tv met elkaar vergelijkt. Je kunt kijken naar welke aanbieder je prettig vindt, en daar een pakket uitkiezen dat bij je past. Toch is het vaak aan te raden om ook naar andere aanbieders te kijken, omdat die misschien wel beter aansluiten op je voorkeuren. Als je bij het vergelijken goed instelt waar je precies naar op zoek bent, dan krijg je alle resultaten die goed bij je zouden kunnen passen. Zo kun je filteren op internetsnelheid, prijs per maand, maar je kunt ook extra services die je graag wilt aanvinken. Om de zoekresultaten overzichtelijker te maken, kun je de resultaten sorteren op bijvoorbeeld prijs of internetsnelheid. Vervolgens kun je uit de zoekresultaten een keuze destilleren. Dit kun je alsnog doen op basis van provider, maar je kunt ook kijken naar de voordelen per pakket.

Sommige internet-en-tv-pakketten lijken op het eerste oog veel op elkaar, maar toch zitten er als je beter kijkt toch aardig wat verschillen. De belangrijkste verschillen staan bij het vergelijken duidelijk weergegeven. Als je extra informatie wilt, kun je doorklikken op een pakket dat je interessant vindt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en weet je zeker dat je het pakket kiest dat goed bij je wensen past. Het kan nog weleens gebeuren dat je je pakket een beetje kunt aanpassen, of dat je kunt kiezen tussen verschillende opties binnen een pakket. Soms is het zelfs zo dat je hele pakketten zelf kunt samenstellen bij aanbieders. Dit kan soms goedkoper uitvallen, maar niet altijd. Je kunt dus ook naar deze mogelijkheden kijken.