Alles in 1 pakket vergelijken: 8 Tips waar je op moet letten

Alles in 1 pakket vergelijken: 8 Tips waar je op moet letten

Vergelijk alles in 1 pakketten en je kunt gegarandeerd besparen op je abonnementskosten. Neem er écht even de tijd voor. Want als je een nieuwe provider kiest, ben je minimaal weer een jaar met elkaar verbonden. Neem onze tips mee in je vergelijk. Het loont echt!

Tip 1: Internetsnelheid
Als je alles in een pakketten aan het vergelijken bent is de aangeboden internetsnelheid een belangrijke factor. Hoe sneller het internet, hoe duurder je abonnement. Dus stel voor jezelf vast welke internetsnelheid voor jou een minimale vereiste is.
Download of stream je veel films? Kies dan voor de hoogste internetsnelheid, om vastloop frustratie te voorkomen. Surf je thuis weleens op internet en wil je kunnen internetten op je telefoon dan heb je veel minder Mb nodig. Onderstaand schema biedt je hulp bij het inschatten van je internetgebruik:

Alles in 1 pakket vergelijken – Tip 1

Het maximale aantal Mb bij voor internet hangt ook af van de soort verbinding die beschikbaar is op jouw adres. Lees hierover meer bij: Soorten internetverbindingen?

Tip 2: Televisieaanbod

Alles in 1 aanbieders hebben een breed televisieaanbod en is er dus veel verschil. Waar moet je allemaal op letten:

  • Aantal zenders: dit kan variëren van 20 tot wel boven de 80 zender in een pakket
  • Aantal HD-zenders: HD staat voor ‘high definition’ en zegt iets over de resolutie (en dus scherpte) van het beeld. Je TV en de decoder van je nieuwe aanbieder moet dan wel geschikt zijn voor HD.
  • Interactieve TV (link naar FAQ 5): TV kijken waar en wanneer je wilt. Je kunt programma’s opnemen en later terugkijken. Of een film even op pauze zetten als je wat te drinken gaat halen.
  • Uitzending gemist / Programma gemist: iets gemist? Dan kun je dit alsnog kijken via uitzending gemist. Voor de niet commerciële zenders is dit vaak gratis, voor commerciële zenders moet je meestal betalen.
  • Begin gemist: stel dat je halverwege een programma je TV aanzet dan kun je door één druk op de knop bij het begin beginnen. Ook hier geldt hetzelfde, bij de commerciële zenders moet je vaak betalen voor een gemiste uitzending.
  • TV kijken op je telefoon, tablet of laptop

En alsof dit niet genoeg bieden steeds meer alles-in-1 aanbieders Meer TV aan. Door toegang via Apps (zoals Netflix of YouTube) haal je steeds meer uit je TV.

Tip 3: Telefonie

De naam alles-in-1 pakket of 3-in-1 pakket zegt het al: je krijgt internet, televisie en bellen in één abonnement. Maar steeds meer mensen, misschien jij ook wel, hebben helemaal geen vaste telefoonlijn meer. Is een alles in een abonnement dan niet geschikt voor je? Jawel hoor. Vaak is het alsnog goedkoper om telefonie er wel bij te nemen dan los een TV en Internetabonnement af te sluiten.

Tip 4: Duur van het contract

Neem ook de duur van het contract mee bij het alles in 1 pakket vergelijken. Je kunt vaak kiezen tussen een 1-jarig of een 2-jarig contract. Op het eerste oog lijkt de prijs van een tweejarig alles in 1 contract goedkoper dan een eenjarig contract. Ons advies: reken altijd eerst goed door. Want stel dat je een eenjarig contract kiest, dan kun je na dat jaar weer een nieuw abonnement uitkiezen. Met nieuwe kortingen en aanbiedingen!

Tip 5: De Prijs: lage abonnementskosten of een cadeau?

En zeker niet onbelangrijk de prijs! Mensen die alles in een pakketten vergelijken starten vaak met de prijs en besteden onvoldoende aandacht aan de andere punten. Niet gek natuurlijk want nieuwe klanten worden aangetrokken met mooie aanbiedingen of een prachtig welkomstcadeau. Reken ook hier voor jezelf uit: ga je voor lagere abonnementskosten of voor het cadeau. Vaak zijn de lage abonnementskosten rendabeler dan het cadeau. Met het geld dat je bespaart op de lagere maandelijkse abonnementskosten kun je waarschijnlijk zelf het cadeau kopen én je houdt nog geld over.

Tip 6: Installatie

Als je overstapt naar een nieuwe alles in 1 provider, wordt de boel dan gratis bij je geïnstalleerd? Of moet je de monteur zelf betalen? Of moet je alles zelf doen?

Tip 7: Decoder en modem

Techniek verandert continu, dus ook de decoder/ontvanger en modem die je in je huis hebt hangen. Heb je interactieve TV maar je decoder ondersteunt dat niet, dan heb je er niets aan. Stap je over naar een nieuwe provider zorg dan dat je de nieuwste versie van alles krijgt. Blijf je bij je huidige aanbieder, controleer dan of de apparatuur die je in huis hebt de nieuwe diensten ook ondersteunt. Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld een nieuwe decoder/ontvanger nodig hebt, die je wel zelf moet betalen. Als je dat alles bij elkaar optelt kan het overstappen ineens toch de moeite waard zijn.

Tip 8: Noteer de contract vervaldatum in je agenda

Toegegeven, deze tip heb je pas over 11 (of 23) maanden nodig. Want met bovenstaande tips kun je goed vergelijken en het alles-in-één pakket afsluiten dat bij jouw wensen past. Over 1 of 2 jaar (hangt af van je contract) adviseren wij je om weer dezelfde tips toe te passen. Want dan is het weer tijd om jouw alles-in-1 pakket te vergelijken met nieuwe aanbiedingen.

Heb je alles goed afgewogen? Ben je klaar voor de keuze tussen de alles in 1 aanbieders? Wordt het Ziggo, Vodafone, Tele2, KPN, UPC, Online of Telfort? Start alles in 1 vergelijken en vul jouw postcode in.