Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Welke internetsnelheid heb ik nodig? Dat is voor veel mensen die op het punt staan een internetabonnement af te sluiten de vraag zijn. Het benodigde aantal Mbps is afhankelijk van het aantal en het type gebruikers. Zo heeft een gezin waar veel mensen online aan het gamen zijn en tegelijkertijd Netflix streamen een hogere internetsnelheid nodig dan mensen die enkel hun mail ophalen en af en toe een webpagina bezoeken.

Internet snelheden

Welke internetsnelheidDe internetsnelheden worden uitgedrukt in een zogeheten download en upload snelheid. Voor de meeste consumenten zal voornamelijk de download snelheid van belang zijn, wanneer je namelijk een internetpagina bezoekt, een Youtube video kijkt of de nieuwste versie van Candy Crush download wordt de download snelheid gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld een vlogger bent en veel video’s in hoge kwaliteit uploadt, zal een hoge upload snelheid wenselijk kunnen zijn.

Lage internetsnelheid

Als je tot 5 apparaten op internet hebt, niet online zit te gamen en weinig bestanden download, kan een goedkoop internet en TV abonnement van 20 Mbps meer dan voldoende zijn. Hiermee profiteer je van de lage maandprijs zonder dat je tegen de beperkingen van dit abonnement aanloopt.

Gemiddelde of hoge snelheid

De wat actievere internetgebruikers én gezinnen met meer dan 5 apparaten op het netwerk kunnen beter een abonnement afsluiten met een snelheid van bijvoorbeeld 50 Mbps. Telefoons, tablets en televisies gebruiken namelijk ook data als ze niet actief worden gebruikt, hierdoor zal een snelheid van 20 Mbps al snel te weinig zijn. Stream je veel Ultra HD films, download je veel én game je online? Kies dan voor een internetsnelheid van 100/200 Mbps of zelfs hoger.

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor Netflix

Netflix wordt steeds populairder in Nederland en dat is logisch, want voor een relatief klein bedrag per maand heb je onbeperkt toegang tot duizenden films en series. Maar wat voor internetsnelheid heb je nu nodig om goed van Netflix te kunnen genieten?

SD-Kwaliteit

Netflix gebruikt 3 Mbps om films en series in SD-kwaliteit te kijken. De kwaliteit van SD is overigens erg minimaal en niet wenselijk op televisies van deze tijd.

HD-Kwaliteit

Bij de meeste mensen staat er een HD-televisie in de woonkamer, hier wil je natuurlijk ook je films en series in HD-kwaliteit op zien. Om via Netflix HD content te streamen heb je minimaal 5 Mbps nodig.

Ultra HD-kwaliteit

Ultra-HD is vier keer scherper dan Full-HD dat tegenwoordig de standaard is. Om te genieten van een film of serie in ultra scherp 4K beeld heb je minimaal 25 Mbps nodig.