Blog

Nichzenders via IPTV

07 januari 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Over niet al te lange tijd zal Ziggo beginnen met het aanbieden van nichezenders via IPTV. Een combinatie dus van kabel en internet, om minder bekeken zenders in het aanbod van de provider te kunnen opnemen.

Wat is IPTV?

IPTV, wat een afkorting is voor Internet Protocol TeleVision, is eigenlijk niets meer dan een naam voor een aantal toepassingen en diensten, die het kijken naar live TV mogelijk maken via het internet.

Het betreft eigenlijk een combinatie van een aantal technieken om goed beeld en uitstekend geluid te kunnen garanderen bij het kijken naar televisieprogramma’s via internet, en onder andere ook het gelijktijdig afspelen van beeld en geluid.

Misschien heb je wel eens een stream of dergelijke bekeken via internet, en als die stream niet via deze toepassingen verloopt, dan kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de mondbewegingen op het beeld, niet synchroon lopen met het geluid. En dat ervaart iedereen vanzelfsprekend als ontzettend irritant.

IPTV zorgt er dus voor, in het kort gezegd, dat je via het internet op dezelfde manier naar televisie kunt kijken, als via de kabel of satteliet.

Daarbij heb je natuurlijk wel een goede internetverbinding nodig, waarbij je rustig kunt stellen dat hoe sneller en stabieler de internetverbinding is, je beter tv kunt kijken via internet.

Een glasvezelverbinding is daarbij dus helemaal ideaal, en laten nu de meeste grote providers in Nederland, zoals onder andere Ziggo, dergelijke internetverbindingen los, en in een alles in 1 pakket, aanbieden.

Overigens wordt, door de hybride-oplossing die bij Ziggo gebruik maakt van en de kabel, en internet voor nichezenders via IPTV, het bandbreedteprobleem toch ook al sterk verminderd.

Die problemen bij de bandbreedte, en vooral als veel gebruikers tegelijkertijd streams en live televisie gaan kijken, kan zorgen voor onder andere voor stotterend beeld.

In deze techniek, wordt dit dus ook opgelost.

Overigens is nog niet bekend welke zenders Ziggo op deze manier beschikbaar gaat stellen, maar kan men denken aan France 2 en RAI UNO.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op