Blog

Netflix gaat het aanbod verdubbelen

10 december 2016 / Algemeen / Internet en TV nieuws / Door Anthonie

Netflix gaat het aanbod verdubbelen. De Amerikaanse streamingdienst en videodienst gaat de komende tijd veel geld investeren in meer eigen series. Dat moet volgens Netflix uiteindelijk gaan leiden tot een verdubbeling van de eigen content van het bedrijf. Eigen content, die exclusief bij Netflix te zien zal zijn, en dus ook exclusief voor klanten van het bedrijf.

Dat is natuurlijk een direct reactie op onder andere het bekend worden dat Amazone Prime nu overal te bekijken is, en het succes van eigen series van Amazon Prime, zoals bijvoorbeeld The Grand Tour.

De exclusieve content wordt bij Netflix wel Netflix Originals genoemd, wat al aangeeft dat het geheel door het bedrijf wordt geproduceerd. In totaal zal het bedrijf zo’n dertig Netflix Originals gaan uitbrengen in 2017, wat zoveel wil zeggen als meer dan 1.000 uur aan content. Meer dan een verdubbeling van datgene dat Netflix in het verleden heeft geproduceerd.

In 2017 gaat er echter nog meer nieuws bijkomen. Netflix wil dan ook gaan uitbreiden met spelprogramma’s.

Het belangrijskte project wordt daarbij Ultimate Beastmaster dat gepresenteerd zal worden door niemand minder dan Sylvester Stallone. Kenmerk van dit nieuwe spelprogramma is een parcours vol met obstakels, waarvan de opnamen onder ander in Japan, Zuid-Korea en Duitsland plaatsvinden.

Grote plannen dus van de videodienst, waarmee het bedrijf natuurlijk nog meer klanten aan zich hoopt te binden, en waardoor de toch wel ietwat verloren positie, hoewel hier nog geen exacte cijfers over bekend zijn, met de komst van meer dergelijke online diensten in de laatste maanden van 2016.

Voor consumenten zal het er echter niet makkelijker op worden. Doordat Netflix en haar concurrenten steeds meer eigen content produceren, die van zeer hoog niveau zijn, zijn des te meer consumenten geneigd om op meerdere diensten een abonnement af te sluiten. Niemand wil immers ook maar iets hoeven te missen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op