Blog

Meer internetkabels dan telefoonkabels in Nederland

28 maart 2014 / Algemeen / Door Anthonie

Het internet is in de laatste jaren enorm gegroeid en de internet snelheden in alles in een pakketten nemen razend toe, zo kunt u nu al beschikken over een snelheid van 200 MB/s. Lange tijd werd alle communicatie nog gevoerd met een telefoon en andere dingen zoals de fax. Tegenwoordig communiceren mensen steeds minder door middel van de telefoon, maar worden er veel conversaties via het social media gevoerd zoals Facebook of apps zoals Whatsapp. Het internetgebruik is zelfs zoveel gestegen dat er voor het eerst meer internetaansluitingen zijn dan telefoonaansluitingen.

Het aantal breedbandaansluitingen is het vierde kwartaal met maar liefst 1,3 procent gegroeid, waardoor er nu 3.09 miljoen breedbandaansluitingen zijn via de kabel. Echter is het aantal DSL-aansluitingen gedaald met 0,8 procent, hierdoor zijn er nu nog maar 3,05 miljoen mensen met een DSL-aansluiting. Een DSL-aansluiting is een stuk trager en daarom stappen veel mensen over naar breedband of glasvezel. Begin 2013 waren er nog meer DSL-aansluitingen dan kabel, nu is dat niet meer zo en groeit de kabel en daarentegen daalt het aantal DSL-aansluitingen.

Met deze nieuwe cijfers concluderen wij dat op dit moment een meerderheid van de internettende Nederlanders de kabel gebruikt, namelijk 45,7 procent. DSL heeft op dit moment 45 procent van de internetters. Glasvezel is in 2013 ook flink gegroeid, eind 2012 lag het percentage internettende Nederlanders dat glasvezel gebruikte op 7,2 procent. Een jaar later ligt dit percentage maar liefst op 9,3 procent, dat is een groei van meer dan 2 procent. Steeds meer providers bieden nu ook een alles in een pakket met glasvezel aan. Wilt u een glasvezel pakket nemen?

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op