Blog

KPN-klanten ontvangen net zo snel internet als Ziggo-klanten

08 april 2015 / Algemeen / Door Anthonie

KPN heeft laten weten dat het de maximale snelheid op koperdraad naar 200 Mbps heeft verhoogd en door deze veranderingen hebben de KPN-klanten dezelfde maximale internetsnelheid als Ziggo haar klanten aanbiedt.

Echter is het van veel factoren afhankelijk of KPN in de praktijk ook daadwerkelijk in alle gevallen dezelfde snelheid als Ziggo kan aanbieden. Zo moeten klanten bijvoorbeeld rekening houden met de afstand van de aansluiting tot aan de wijkcentrale en daarnaast is de nieuwe snelheid ook niet voor elke consument nog beschikbaar. KPN heeft laten weten dat het ongeveer de helft van haar klanten 100 Mbps internet aan kan bieden en dit zal eind 2016 tot ongeveer 85 procent gegroeid moeten zijn.

Daarnaast zal ook ongeveer 70% van alle consumenten 200 Mbps internet moeten kunnen ontvangen. Zo is de verwachting ook dat de maximale internetsnelheid die aangeboden wordt via het kabelnetwerk van Ziggo ook verhoogd. Wat veel mensen niet weten is dat het moederbedrijf van Ziggo Liberty Global 500 Mbps kabelinternet in Europa aanbiedt.

 

 

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op