Blog

KPN-klanten kunnen toch naar Fox Sports blijven kijken

12 augustusus 2016 / Algemeen / Door Anthonie

KPN en Fox Sports hebben de afgelopen tijd flink met elkaar overhoop gelegen. De overeenkomst voor de uitzendrechten van sportwedstrijden liep af en Fox besloot de tarieven voor KPN te verhogen. De provider was het daar niet mee eens, onder andere omdat Ziggo de komende jaren wel de oude prijs voor de rechten blijft betalen.

KPN stapte naar de rechter om af te dwingen dat de provider net als Ziggo dezelfde lagere tarieven kon blijven betalen. De rechter stelde KPN echter in het ongelijk, omdat een provider niet naar andere overeenkomsten van, in dit geval Fox, kan wijzen om een bepaald tarief af te dwingen. Dat betekende dat Fox en KPN opnieuw met elkaar om tafel moesten om tot een nieuwe overeenkomst te komen.

Gesteggel over de uitzendovereenkomst

De beide bedrijven dreven het behoorlijk op de spits en leken publiekelijk niet toe te willen geven aan de ander. De overeenkomst tussen Fox Sports en KPN liep al op 1 augustus van dit jaar af, maar KPN besloot ook na die periode gewoon uit te blijven zenden. Het gaf het signaal door aan haar klanten, waarmee het eigenlijk de regels overtrad. KPN leek de druk op Fox daarmee op te willen voeren en speelde de kaart van haar klanten. KPN stelde dat het haar klanten niet de dupe wilde laten worden van de ‘starre’ houding van Fox Sports.

Fox Sports reageerde daarop door de klanten van KPN op te roepen in  grote getale contact op te nemen met de klantenservice. Fox vroeg hen contact op te nemen en bij KPN na te vragen hoe de komende periode eruit zou gaan zien. Op die manier kwam er tevens druk bij de provider te liggen, die klanten moest gaan uitleggen dat er sprake was van een conflict.

Akkoord tussen Fox en KPN

Op 6 augustus hebben de beide bedrijven toch een akkoord kunnen sluiten, waardoor er sprake is van een nieuwe overeenkomst. “We zijn blij dat we een akkoord hebben kunnen bereiken”, zegt een woordvoerder van KPN. ,”We hebben dit kunnen doen onder betere voorwaarden. Dit is goed voor onze abonnee en goed voor de voetballiefhebber.” Verdere details over de overeenkomst zijn nog nauwelijks bekend. Wat we wel al weten is dat de nieuwe overeenkomst geen extra kosten met zich meebrengt voor abonnees van KPN en dat de zender niet in het basispakket terecht zal komen. KPN heeft aangegeven op een later moment aan te geven hoe de nieuwe mogelijkheden precies in elkaar zitten en wat dit betekent voor zowel bestaande als voor nieuwe klanten.

KPN-klanten kunnen Fox blijven kijken

KPN-klanten kunnen gewoon naar Fox blijven kijken zoals ze dat gewend zijn. Bovendien is er dus geen sprake van een verhoging van het abonnementsgeld, zoals dat eerder het geval leek te zijn. KPN gaf toen aan het basispakket €2 per maand duurder te willen maken, zodat Fox daarin kon worden opgenomen. Het ging dan om opname van het FOX Sports 1 kanaal, waarop de wedstrijden in de Eredivisie worden uitgezonden. Die prijsverhoging is nu van de baan, omdat KPN erin geslaagd is een betere overeenkomst te sluiten voor de abonnees die graag naar het voetbal kijken.

Voor klanten van Ziggo die naar Fox Sports kijken verandert er uiteraard ook niets. De overeenkomst tussen Ziggo en Fox loopt nog enkele jaren, waardoor de tarieven die de provider betaalt vaststaan. Dit betekent in de praktijk dat zowel de klanten van KPN als van Ziggo ook het komende seizoen de wedstrijden via Fox kunnen bekijken. Dat is vooral goed nieuws voor de 200.000 van de 2,2 miljoen klanten van KPN die Fox Sports 1 ontvangen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op