Blog

KPN biedt internet-only aan en verhoogt internetsnelheid

07 juli 2015 / Algemeen / Door Anthonie

De Nederlandse provider KPN heeft bekend gemaakt dat het een nieuw los internetabonnement aan gaat bieden. Het bedrijf lijkt hiermee in het bijzonder in te spelen op de komst van de gloednieuwe OTT-dienst Play. De lancering van deze nieuwe dienst is echter niet alles, want verder maakte de provider ook een verhoging van de snelheid van bestaande abonnementen bekend.

Presentatie Play van KPN

Recent nog presenteerde KPN haar nieuwe dienst ‘Play’ aan de pers. Door gebruik te maken van deze OTT-dienst wordt het voor gebruikers mogelijk gemaakt om zonder een televisie-abonnement de beschikking te hebben over 22 zenders met live televisie. Uiteraard kan men bij het afsluiten van deze dienst ook rekenen op een video on demand-platform die de mogelijkheid biedt om uitgesteld programma’s te bekijken. Hoeveel je voor deze gloednieuwe dienst precies zal moeten betalen is tot dusver nog niet bekend.

Verhoging van snelheid op internetabonnementen

Wanneer je er vandaag de dag voor kiest om een abonnement met internet af te sluiten bij KPN dien je voor de instapversie rekening te houden met een prijskaartje van 32,50 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je internet met een snelheid van 20Mbps download en 2Mbps upload. Een ander pakket voorziet je als gebruiker van 60Mbps download en 6Mbps upload. Nu kan je er als klant van KPN echter voor kiezen om een opwaardering van je abonnement toe te passen. Voor een meerprijs van 5 euro per maand krijg je bij het pakket van 60/6Mbps een verhoging naar 100/10Mbps. Kies je er voor om een abonnement met glasvezel af te sluiten? In dat geval krijg je voor een meerprijs van 7,50 euro per maand de symmetrische snelheid van 100/100Mbps voorgeschoteld. Tot slot biedt KPN ook nog een ultiem abonnement met internet aan met een snelheid van 500/500Mbps. Voor dit abonnement betaal je 55 euro per maand.

Hogere snelheid alles in 1 abonnement

Heb je er voor gekozen om een alles in 1 pakket af te sluiten? In dat geval kan je rekenen op een hogere snelheid. Een pakket met 10/1Mbps internet wordt verdubbeld naar 20/2Mbps. Beschik je over een 50/5Mbps abonnement, dan wordt deze verhoogd naar 60/6Mbps. Ook in het geval van een alles in 1 pakket is het uiteraard mogelijk om tegen de aangehaalde maandelijkse meerprijs de snelheid te verhogen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op