Blog

Klein is soms heel groot.

08 juni 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Klein is soms heel groot. Dat klinkt raar, maar dat is wel van toepassing op de kleinste provider in Nederland, SKV. Want deze kleine provider biedt als eerst in Nederland iets bijzonders aan.

SKV is de stichting die het kabelnetwerk in Veendam beheert, en ze zijn de eerste die Festival 4k gaan doorgeven via de kabel.

Een nieuwe zender is niet echt bijzonder, maar wel datgene dat achter Festival staat, 4k. Of liever gezegd, we hebben het hier over een zender die uitzend in de nieuwe hoge resolutie voor Ultra HD. Ultrascherp dus.

De zender is overigens al wel bij Waalse en Franse kabelnetwerken te zien, maar in Nederland is dit een unieke gebeurtenis, want de zender heeft zijn thuisbasis in Nederland.

Een Feel Good zender, met allerlei muziek en shows in Ultra HD. Zeg maar een life style zender, maar dan met voornamelijk goede muziek, en vooral met concerten.

Ook laat SKV een countrykanaal zien, en een kanaal met de specifieke Schlager muziek. Beide zenders zijn ook nergens anders in Nederland, bij grotere kabelbedrijven, te zien.

Een klein kabelbedrijf dus, dat voor haar klanten grote dingen doet.

Festival 4k

Festival 4k zal bij SKV op het demonstratiekanaal te zien zijn, waarbij klanten natuurlijk wel over de juiste televisie moeten beschikken, die de HVEC 265 techniek ondersteunt.

De zender zendt blokken van 6 uur uit, die telkens herhaald worden, voornamelijk met concerten. Zo kun je muziekstijlen als Dance, Rock, Jazz, Pop of Opera bekijken.

Festival 4k zal in 2017 de programmering uitbreiden, en dus voor wat betreft de uitzending nog verder uitbreiden.

Het is overigens nog niet bekend of en wanneer de andere providers, zoals het grote Ziggo, de zender in hun pakket gaan opnemen. Dat blijft dus nog even koffiedik kijken.

Dat zal overigens de inwoners van Veendam niet echt veel kunnen schelen. Zij hebben immers de kleine grote provider SKV.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op