Blog

Groei KPN en Ziggo minder snel

31 augustusus 2016 / Algemeen / Door Anthonie

De klad lijkt er een beetje in te komen, bij de groei van het aantal abonnementen voor breedbandinternet. Vooral de twee grote aanbieders Ziggo en KPN beginnen dat te merken. Let wel, we bedoelen hier alleen het snelle internet, en dit staat dus los van de perikelen voor wat betreft abonnementen op Fox Sports.

Toch is dit wel een opmerkelijke ontwikkeling. Het totaal aantal nieuwe aansluitingen is nog wel gegroeid, maar groeit veel minder snel dan in de eerdere kwartalen.

Overigens komt de groei die er nu nog is, voornamelijk van de kleinere providers, en dus niet van de grote providers KPN en Ziggo. Overigens was de groei het afgelopen kwartaal 48.000 aansluitingen, en staat het totaal aantal aansluitingen nu op 7,24 miljoen. Dat wil dus zeggen dat nog lang niet iedereen een aansluiting op breedbandinternet heeft.

Het merendeel van de huidige groei komt voort uit het glasvezel, en bij kabelinternet is de groei klein. Hoewel kabelinternet wel de meeste abonnementen heeft, met 3,3 miljoen aansluitingen.

KPN zag het aantal internetklanten overigens wel groeien, maar zag ook een kleine teruggang in het marktaandeel.

Ook Ziggo groeide licht, want deze provider is met 3,1 miljoen aansluitingen verreweg de grootste.

Als je het commentaar mag geloven wat klanten van de verschillende providers geven, is dat vooral de soms hoge prijs de doorslag geeft om juist bij KPN en Ziggo geen abonnement af te nemen.

Daarbij wordt Ziggo vaak genoemd als een aanbieder van te dure alles in 1 pakketten. KPN biedt volgens klanten wat meer voor ongeveer dezelfde bedragen.

Het zijn in ieder geval ontwikkelingen die de beide providers naar alle waarschijnlijkheid aan het denken zullen zetten. Daarbij komt natuurlijk nog de eerder genoemde perikelen rondom Fox Sports. KPN biedt deze zender of zenders immers inmiddels aan voor slechts een fractie van de prijs van andere providers.

Wellicht kan dit toch een aantal klanten ertoe bewegen een alles in 1 pakket, of breedbandaansluiting af te nemen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op