Blog

EU neemt op 3 november besluit over Ziggo en UPC

02 september 2014 / Algemeen / Door Anthonie

De Europese Commissie heeft het onderzoek naar de mogelijke fusie tussen Ziggo en UPC hervat, nadat het dit eerder had opgeschort. Het lijkt er nu op dat er op 3 november duidelijkheid zal ontstaan over het wel of niet doorgaan van deze samenvoeging van bedrijven. Dit is ruim 2 weken later dan oorspronkelijk gepland. Dit blijkt uit informatie die de concurrentiewaakhond op haar eigen website heeft geplaatst.

Onderzoek tijdelijk opgeschort

Op 4 augustus werd bekend dat de EU het onderzoek naar de fusie tijdelijk had opgeschort. Het bleek dat er nieuwe feiten aan het licht waren gekomen, waarover Liberty Global meer duidelijkheid diende te verschaffen aan de Europese Commissie. Liberty Global is het moederbedrijf van UPC, dat van plan is om Ziggo in te lijven, waardoor er een grote aanbieder in Nederland zal ontstaan. De opschorting kende een deadline op 17 oktober, maar het lijkt er nu op dat het onderzoek geen extra vertraging op zal lopen.

Overname van Ziggo door Liberty Global

Liberty Global is voornemens om Ziggo in te lijven en dit samen te voegen met UPC, wat momenteel al een dochterbedrijf van de onderneming is. De twee bedrijven werken in verschillende regio’s in Nederland en hebben geen overlap, maar de Europese Commissie wil toch onderzoeken of er op deze manier niet een te sterke positie ontstaat voor een enkele aanbieder op de markt voor telecom en televisie.

Liberty Global heeft al een aantal toezeggingen aan Brussel moeten doen, om in ieder geval het onderzoek naar de fusie van start te laten gaan. Het bedrijf wil zelf niet aangeven welke toezeggingen het heeft moeten doen. De toezeggingen moeten ervoor zorgen dat er ook in de toekomst voldoende ruimte blijft voor concurrentie van andere aanbieders.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op