Blog

Eindelijk Glasvezel in delen van Overijssel

10 februari 2016 / Algemeen / Glasvezel nieuws / Door Anthonie

Je hoort ze al juichen. En mocht je je afvragen wie we daarmee bedoelen, dan kom je niet uit de buitengebieden in grote delen van Overijssel, bij steden en dorpen als Deventer, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Hengelo, Ommen, Enschede, Losser en Haaksbergen.

Daar wil investeringsmaatschappij CIF namelijk in alle buitengebieden eindelijk glasvezel aan gaan leggen. En daar zijn de vele bewoners van deze buitengebieden natuurlijk bijzonder blij mee. Want eindelijk kunnen ze ook gebruik gaan maken van moderne technologieën, en snel internet.

Want dat was tot dusver nog niet mogelijk gemaakt, en eigenlijk wilde ook niemand geld steken in de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Consequentie was dat veel bewoners nog via langzame internetverbindingen het internet moesten gebruiken. Met de nodige frustraties natuurlijk.

Daar komt dus over niet al te lange tijd eindelijk verandering in, want binnenkort beginnen de werkzaamheden.

Een run op alles in 1 pakketten

Een run is er nog niet uitgebroken op de alles in 1 pakketten van diverse aanbieders, maar bekend is inmiddels wel dat vele inwoners nu al aan het bekijken zijn wat de beste aanbiedingen zijn voor internet, bellen en televisie. Want niet alleen wordt het internet met de komst van glasvezel ineens stukken sneller, ook de mogelijkheden voor televisie en bellen worden ineens stukken uitgebreider.

En daar lijken toch wel een aantal aanbieders van onder andere digitale televisie van te profiteren.

In ieder geval gaat Caiway, eigendom van CIF, daarvan profiteren. Want deze aanbieder kan natuurlijk al snel diensten aanleveren over het glasvezel in de betreffende buitengebieden, en Caiway biedt ook een uitgebreid pakket aan mogelijkheden aan. Overigens vanzelfsprekend niet alleen aan de betreffende bewoners, maar ook aan inwoners van andere gebieden en plaatsen in Nederland.

Op dit moment is nog niet voor de volle 100% duidelijk wanneer met de aanleg wordt begonnen. Wel is inmiddels bekend dat de aanleg volgens een nieuwe, en goedkopere methode gedaan zal worden, waarbij de kabels minder diep de grond ingaan.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op