Blog

Draadloos vast Internet

04 februari 2016 / Algemeen / Door Anthonie

De meeste internetgebruikers wonen natuurlijk in de steden en dorpen in Nederland. Daar waar overal kabels liggen voor internet, tv  en telefonie (het zogeheten “alles in 1 pakket“). Sterker nog, de meeste wijken in Nederland zijn inmiddels al voorzien van de mogelijkheid om via glasvezel internet met hoge snelheid te krijgen.

Anders wordt het natuurlijk als je in één van de vele buitengebieden woonachtig bent. Op die plekken, waar de lucht nog zuiver is, maar internetten soms erg lastig. Dat moet je dan veelal via de mobiele telefoon of mobiele verbinding doen, waarbij of de snelheid om te huilen is, of er gewoon alleen een slechte verbinding mogelijk is.

Natuurlijk, als je van rust houdt, dan is het wonen in het buitengebied erg mooi, maar wat internet betreft soms belabberd.

Draadloos Internet

Daar gaat de Nederlandse provider Wireless XS in de komende tijd verandering in aanbrengen. Het bedrijf gaat een vaste internetverbinding aanbieden, op die plekken waar geen kabel ligt. En dat wil Wireless XS doen door middel van een draadloze verbinding gaan doen.

Zo kun je dus een snelle internetverbinding krijgen, ook al woon je in één van de vele buitengebieden van Nederland.

Het bedrijf wil zelfs erg snelle verbindingen aanbieden, met snelheden tot 100 Mbit per seconde.

Het bedrijf heeft nu voor haar eerste test een zender geplaatst op de mast bij Pijnacker, waarbij het mogelijk is om binnen een straal van 10 kilometer een vaste internetverbinding te verzorgen.

Abonnees van het bedrijf krijgen voor internettoegang een speciale schotel, waarmee het signaal kan worden opgevangen en als WLAN door het huis wordt verspreid.

Overigens zijn op soortgelijke wijze ook andere providers aan het experimenteren met deze techniek, maar Wireless XS schijnt dus al zo ver te zijn.

Abonnementen zijn dan ook over niet al te lange tijd mogelijk, zodra er meerdere zenders over Nederland verspreid zullen worden.

Draadloos internetten, terwijl het internetsignaal via de lucht bij je thuis komt. Geen kabels meer, veel minder storingen, en dus waarschijnlijk ook een uitkomst voor mensen die in de stad wonen, en niet langer gebonden willen zijn aan de lokale kabelboer.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op