Blog

Amazon Prime valt tegen

16 december 2016 / Algemeen / Internet en TV nieuws / Door Anthonie

We hebben het er eerder over gehad, sinds enige tijd is ook Amazon Prime in Nederland beschikbaar, en de verwachtingen waren natuurlijk erg hoog. Uit de laatste cijfers blijkt echter dat de verwachtingen bij lange niet worden waar gemaakt. Dacht Amazon Prime in eerste instantie in Nederland een concurrent van Netflix te kunnen worden, blijkt dat absoluut niet waar te zijn.

De dienst kost nog geen drie Euro per maand gedurende het eerst halve jaar, maar de gebruikersvriendelijkheid en de dienstverlening blijken nog niet op het peil dat we in Nederland gewend zijn, en moet dus sterk verbeteren. Dat is belangrijk, want na een half jaar gaat de abonnementsprijs naar 6 Euro per jaar, en dat blijkt voor veel Nederlanders, gezien het huidige aanbod van Amazon Prime, te duur.

Een ander minpunt is het ontbreken van ondertiteling, iets dat bijna alleen in Nederland wordt gedaan. Alleen enkele Nederlandse films zijn dus voor iedereen goed te volgen. Het programma waarvan Amazon juist verwacht had om in Nederland te kunnen scoren, het autoprogramma The Grand Tour, is alleen in het Engels beschikbaar. Het scoort dus juist niet.

Ook een nadeel voor de Nederlander, is de betalingsmogelijkheid. Je kunt namelijk het abonnement alleen met een creditcard betalen, hetgeen lang niet alle Nederlanders hebben. Ideal en Paypal, die juist in Nederland gebruikt worden, zijn niet beschikbaar.

Ook de in Nederland veel gebruikte Chromecast en Apple TV worden niet ondersteund. Kijken op TV naar de content van Amazon Prime, is alleen mogelijk op de allernieuwste modellen van LG en Samsung, dus veel Nederlanders kunnen alleen via PC, Laptop, Tablet of mobiele telefoon naar Amazon Prime kijken.

Al met al diverse redenen om geen abonnement af te sluiten, alhoewel Amazon zelf wel wil luisteren naar de mening van Nederlandse Abonnees, en er dus in de komende tijd alles aan zal doen om dingen beter te maken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op