Blog

Amazon Prime komt naar Nederland

21 oktober 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Goed nieuws, Amazone Prime komt naar Nederland. En daardoor krijgt Netflix er een concurrent in Nederland bij.

Er was natuurlijk al enige tijd sprake van, maar nu lijkt de online streamingdienst, met alle bijkomende voordelen, toch echt naar Nederland te komen. En dat is vooral goed nieuws voor de fans van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Het drietal ging weg bij het toen nog razend populaire programma Top Gear van de BBC, en maakte voor Amazone Prime het nieuwe programma The Grand Tour, dat vanaf de herfst van 2016 te zien zal zijn.

Het nieuwe programma doet onder andere in het eerste seizoen Nederland aan, althans Rotterdam.

Natuurlijk waren vele fans al bang dat het nieuwe programma van het drietal niet te zien zou zijn, maar daar komt dus dit jaar nog verandering is.

Overigens is het nog niet officieel bekend gemaakt, maar grote concurrent Netflix blijkt hier wel rekening mee te houden. Ook het Nederlandse Videoland, eigendom van RTL, blijkt hier rekening mee te houden.

Inmiddels is Amazon actief met het verkrijgen van uitzendrechten voor series en films, ook voor de Nederlandse markt.

Natuurlijk is Amazon Prime veel meer dan alleen maar The Grand Tour. Naast het kunnen bekijken van films, series die deels in eigen productie zijn opgenomen, muziekclips, online gaming, en documentaires, betalen Prime abonnees ook geen verzendkosten bij veel, speciaal gekenmerkte, producten.

Hetgeen natuurlijk nog een groot voordeel is. Niet alleen Netflix en Videoland zullen deze nieuwe concurrent dus merken.

Het blijft voorlopig even afwachten of Amazon Prime echt ook naar Nederland komt, maar de verwachting is dat The Grand Tour, enerzijds wederom een gigantisch populair programma gaat worden in navolging van Top Gear van de BBC, en dat de eerste uitzending door Amazon meteen wordt aangegrepen om over de gehele wereld Amazon Prime aan klanten aan te bieden.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op