Blog

Alweer nieuws van Ziggo, en sport bij de NOS

21 maart 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Ja, alweer Ziggo. En het verbaasd ons niet eens.

Ziggo komt namelijk op korte termijn met een speciaal Frans zenderpakket. Dat Franse zenderpakket gaat uit 8 Franse zenders bestaan, waaronder France Deux. Dus speciaal een zenderpakket voor alle fans van Frankrijk, en de mensen die dat graag willen worden.

Met de bekendmaking van dit zenderpakket houdt Ziggo wederom woord, want het kabelbedrijf had in het verleden al bekend gemaakt om met zogenaamde niche-pakketten te zullen komen. Toen werden al enkele voorbeelden genoemd, waaronder een Italiaans zenderpakket, en dus dit nieuwe Franse zenderpakket.

Overigens komt dit nieuwe Franse zenderpakket in de vorm van een app, dat beschikbaar wordt gemaakt voor alle gebruikers van de Horizon mediabox.

De keuze voor een dergelijke app ligt aan het feit dat Ziggo ook nog 25 analoge zender wil blijven aanbieden, en dat door de uitgebreidheid van het zenderaanbod, de ruimte op de kabel wat krap begint te worden.

Daarover hoeven klanten zich overigens in het geheel geen zorgen te maken.

Bovendien wil Ziggo meer buitenlandse zenders in de toekomst door gaan geven via de app Horizon. Daarbij kan bijvoorbeeld aan Italiaanse en Duitse zender gedacht worden.

Sport bij NOS

Naast de wederom grote veranderingen in het aanbod van Ziggo, heeft ook de NOS weer een grote slag geslagen.

De nationale omroep heeft namelijk de uitzendrechten weten te bemachtigen van zowel de Olympische Spelen in de winter van 2018 als de uitzendrechten voor de zomerspelen in 2020.

Dus als vanouds kijken naar al die sporten bij de NOS. Iets dat toch een beetje een Olympische traditie is.

Echter, Eurosport heeft wel het recht bedongen om twee sporten exclusief uit te mogen zenden voor beide spelen. Welke is nog niet bekend gemaakt.

Dat de NOS de uitzendrechten heeft weten te bemachtigen, en dat natuurlijk alleen voor Nederland, heeft de zender te danken aan een overeenkomst met het grote Discovery, die de multimediarechten op beide pelen in bezit heeft.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op