Blog

Aanmeldingstermijn bod Ziggo verlengd

25 september 2014 / Algemeen / Door Anthonie

Het moederbedrijf van UPC heet Liberty Global en ze hebben deze maand bekend gemaakt dat de aandeelhouders nog steeds hun aanmelden voor een overname kunnen aanmelden. De eerste termijn was geldig tot 10 september 2014 en nu is deze termijn gewijzigd naar 4 november 2014. Dit komt omdat de overname nog steeds in afwachting is van goedkeuring vanuit de Europese Commissie. In Januari zijn de plannen op tafel gegooid en is duidelijk geworden dat Liberty Global Ziggo wou overnemen. Ziggo en UPC zullen dan samensmelten en verder gaan onder de naam Ziggo. De Europese Commissie moet het echter nog goedkeuren. Op 3 november zal de Europese Commissie met een oordeel komen, waarna de overname dus wel of niet goedgekeurd zal worden. Goed nieuws of slecht nieuws dus voor Ziggo, UPC en het moederbedrijf Liberty Global.

Waarom moet er over nagedacht worden?

De ene partij is vooral groot in het Westen van het land en de andere in het Oosten van het land. Ze hebben dus geen overlap van dezelfde regio’s. Toch wil de Europese Commissie niet in een keer de overname goedkeuren. Ze zijn bang dat de twee maatschappijen samen een te sterke positie krijgen op de Nederlandse televisie en internetmarkt. Er zijn al toezeggingen gedaan door Liberty Global om deze vrees te verkleinen. Welke deze precies zijn is niet kenbaar gemaakt.

Frappant of niet?

Het is toch wel erg frappant dat UPC Ziggo gaat overnemen en dat uiteindelijk de merknaam van Ziggo blijft bestaan en niet die van UPC. Het is waarschijnlijk om de sterke merknaam welke Ziggo heeft in het hele land en UPC kennelijk alleen maar in het westen. Misschien dat ze met de pakketnamen hier nog wel op in spelen. Dat is natuurlijk te verwachten als de overname uiteindelijk helemaal wordt goedgekeurd. Het is echter mooi om te zien dat de merknaam Ziggo sterke is en wordt overgenomen.

Ziggo in de prijzen!

Mogelijk komt het ook omdat Ziggo al vier jaar op rij de prijs heeft gewonnen voor de beste alles in een aanbieder. En dat is natuurlijk een erg mooie prijs. Het is ook erg goed om te weten dat de concurrentie vaak niet echt meedoet in de strijd om de titel en dat Ziggo met een grote voorsprong op de rest deze prijs in de wacht weet te slepen.

Wat is  er te verwachten?

Als alles volgens verwachting verloopt dan zal de overname goedgekeurd worden en zal de Nederlandse markt lichtelijk op zijn kop gaan staan. De andere aanbieders van alles in een pakketten en telefonie, televisie en internet zullen zich natuurlijk niet stil houden als ze tegen een reus moeten gaan vechten. Achilles en Goliath zullen gaan vechten om het marktaandeel in ons land. Wie er zal winnen? Dat zal de tijd uit moeten wijzen.

Wij zien echter een grote kans voor consumenten om nog meer kwaliteit te krijgen voor een betaalbare prijs.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op