Blog

1 Miljoen keer glasvezel

12 april 2016 / Algemeen / Glasvezel nieuws / Door Anthonie

1 Miljoen keer glasvezel. Zoveel huishoudens hebben inmiddels een aansluiting op de snelle manier van internetten. Wat overigens ook wat aangeeft over het grote aantal huishoudens die nog via de oude en veel langzamere manier moeten internetten, omdat deze nog geen internetabonnement hebben met daarin glasvezelsnelheden.

Overigens gaat de verdere uitrol van glasvezel in Nederland veel langzamer dan de bedoeling was, en dat heeft op zijn beurt weer te maken met het feit dat een deel van het Nederlandse kabelnetwerk, dat overigens van Ziggo is, nog steeds op basis van de COAX-kabel is. Daarbij moeten we wel duidelijk maken dat een groot gedeelte van het kabelnetwerk van Ziggo inmiddels al wel van glasvezel is.

Maar de verdere uitbouw van het netwerk loopt toch vertraging op. En dat komt dat de aanleg van glasvezel tot aan huis nogal veel overlast veroorzaakt, en een kostbare aangelegenheid is. Wat op zich weer de reden is van de ietwat hogere kosten voor een glasvezelverbinding t.o.v. de oudere abonnementen.

Niet iedereen heeft dus al de mogelijkheid om internet te krijgen via Glasvezel.

Niet iedereen neemt glasvezel

Raar is overigens wel, dat van de gezinnen die de mogelijkheid hebben om glasvezel te gaan gebruiken, dat slechts een percentage ook daadwerkelijk afneemt.

Het aantal nieuwe glasvezelabonnementen stijgt weliswaar, maar blijkbaar is nog steeds een grote groep Nederlanders dik tevreden met de langzamere verbinding.

Terwijl juist deze oudere en langzamere verbinding regelmatig frustaties veroorzaakt, i.v.m. downloadsnelheden die in de verste verte niet vergelijkbaar zijn met de downloadsnelheden die bij glasvezel bereikt kunnen worden,

Of glasvezel nu echt aan een versnelde opkomst bezig is? Goed 1 miljoen klanten is natuurlijk bijzonder veel, maar het grote aantal dat nog niet overstag is gegaan, is nog vele malen groter.

Er ligt dus duidelijk nog veel werk te wachten op de providers, voordat hun klanten allemaal overstag gaan, en iedereen in Nederland ook daadwerkelijk kan gaan profiteren van het snellere internet via glasvezelverbindingen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op