Blog

Ziggo verhoogt snelheden opnieuw

08 september 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Internetprovider Ziggo verhoogt regelmatig de internetsnelheden voor haar klanten. Vanaf 2 oktober is dit weer het geval voor 1,6 miljoen bestaande en nieuwe Ziggo klanten. Ziggo alles in 1, internet en tv en internet klanten met het Complete of Max pakket gaan opnieuw sneller internet krijgen.

Ziggo verhoogt snelheid

Ziggo internet 100 Mbit sneller

Klanten van Ziggo met een Max pakket gaan er het hardst op vooruit. Heb je bijvoorbeeld een internet en TV complete pakket, dan krijg je vanaf 2 oktober geen 300 Mbit/s maar 400 Mbit/s. De klanten met een complete pakket krijgen een snelheidsupgrade van 50 Mbit/s en gaan naar 200 Mbit/s.

 

Wil je de snelheden van Ziggo vergelijken met alle andere mogelijkheden op jouw adres?

Vergelijk alle internetsnelheden

Nog maar het begin

De meeste Ziggo klanten zullen, net als de voorgaande keren, zeer enthousiast zijn over deze snelheidsverhoging. Voor deze mensen is er goed nieuws, want de onlangs doorgevoerde snelheidswijzigingen zijn nog maar het begin! Onlangs liet Ziggo weten dat het bezig is met het nieuwe Eurodocsis 3.1 protocol, even voor huis, tuin en keuken gebruiker:

Momenteel maakt Ziggo gebruik van het Eurodocsis 3.0 protocol. Dit protocol zit in uw modem en vertaalt als het ware het signaal dat binnenkort naar bruikbaar internet. Dit nieuwe 3.1 protocol kan dit op een veel efficiëntere manier waardoor er nog hogere snelheden haalbaar zijn. Hierdoor kan Ziggo met gemak de concurrentie strijd met glasvezel internet aan.

Nu hoor ik u denken: “Ik wil dat nieuwe protocol! Wanneer kan ik over?”

Dit zal helaas nog eventjes op zich laten wachten, mede doordat het noodzakelijk is dat het modem in jouw meterkast vervangen moet worden. Ongetwijfeld zal je vanzelf bericht van krijgen van de kabelprovider.

Ziggo moden resetten

Vanaf 2 oktober 2017 gaan de nieuwe snelheden in werking. Om te kunnen profiteren van de nieuwe Ziggo snelheden zou je jouw modem een keer moeten resetten. Dit doe je als volgt:

  • Haal de stekker uit het stopcontact
  • Wacht 15 minuten
  • Doe de stekker weer in het stopcontact

Zo simpel kan het zijn! Wanneer het apparaat weer opstart zal deze automatisch de nieuwe instellingen van Ziggo overnemen, wat er voor zorgt dat jij nog sneller kan internetten!

Prijswijziging Ziggo

Gek genoeg blijven de pakketten die in snelheid zijn gestegen nog op dezelfde prijs hangen. Enkel het Ziggo start abonnement zal met enkele euro’s per maand stijgen. Momenteel kost dit pakket 39,95 en vanaf 2 oktober zal je hier 43,50 voor moeten betalen.

Wellicht ook interessant: Ziggo power promise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *