Blog

Fox sports bij Ziggo wellicht goedkoper

29 juli 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Ziggo Fox Sports

Er is de laatste weken weer veel te doen over het abonnement dat via Ziggo op Fox Sports kan worden afgesloten, en dan met name over de abonnementen van voormalig UPC-klanten.

Weliswaar werd Ziggo in het gelijk gesteld door de rechter over de doorgave van de zenders, maar Ziggo vraagt wel beduidend meer voor hetzelfde dat bij andere aanbieders veel goedkoper is.

Belangrijkste voor de klanten van Ziggo is natuurlijk in eerste instantie dat de zenders niet op zwart gaan, want dat zou met het begin van het nieuwe seizoen Eredivisie natuurlijk een regelrechte ramp geworden ziijn voor veel voetballiefhebbers.

Nu is het prijsverschil natuurlijk ook weer niet dat het om tientallen Euro’s per maand gaat, maar met alle abonnees die Ziggo heeft, nog steeds de grootste provider in Nederland, betreft het toch enkele miljoenen per maand.

Maar goed, iedereen die nu een abonnement via Ziggo heeft lopen heeft natuurlijk de vrijheid om een pakket voor televisie kijken elders af te sluiten. Het prijsverschil, op dit moment bekeken dan want de verwachting is toch ook wel dat Ziggo in de nabije maanden met een prijsverlaging komt, bedraagt net geen 10 euro.

Prijsverschil

Voor het hele pakket aan voetbalzenders betaal je bij Ziggo €24,95. Bij sommige andere providers betaal je voor hetzelfde pakket slechts € 15,00. Net geen 10 Euro verschil dus, maar dat blijkt voor de meeste klanten van Ziggo toch echt geen reden te zijn om naar een andere provider te wisselen. De meest aangegeven reden omklant te blijven is toch wel dat je bij Ziggo in het totaal gezien gewoon meer krijg voor je geld.

De vraag is ook niet waarom Ziggo bijna 25 euro vraagt voor het pakket met alle Fox Sports zenders, maar meer waarom dat bij andere providers goedkoper is. De vraag rijst of dat wel uit kan.

Leggen de andere providers er geen geld bij om op deze manier gewoon meer klanten te kunnen trekken?

Ziggo heeft aangegeven dat een prijsverlaging aanstaande is. Maar goed dat kost ook Ziggo veel geld.

Voor de consument, lees de klanten van Ziggo zou een prijsverlaging natuurlijk goed nieuws zijn, ieder tientje is er immers van daag de dag één, en het leven is al duur genoeg.

Wanneer de prijsverlaging bij Ziggo voor de verschillende abonnementen op Fox Sports in zal gaan, is nog niet bekend.

Wat we wel weten is dat een dergelijk grote provider als Ziggo is, zeker zo zijn voordelen heeft. Zeker als je naar het totale aanbod van Ziggo kijkt, met onder andere eigen zender en ook eigen sportzenders.

Stel Ziggo gaat het totale abonnement op Fox Sports verlagen naar € 22,95 of misschien zelfs wel naar € 19,95. Dat scheelt de klanten natuurlijk toch weer wat.

Voor dat verschil lopen nog minder klanten over naar een andere provider die 5 Euro minder per maand vraagt.

Sterker nog, de verwachting is toch wel dat deze goedkope providers binnen niet al te lange tijd hun abonnementen in prijs gaan verhogen, om zo het abonnement aan te passen aan de tarieven van Ziggo.

Al die vele miljoenen klanten van Ziggo zitten daar nog steeds erg goed. Een goed pakket met diverse televisiezenders. Dat is toch die paar euro meer per maand wel waard?

Wil je overigens de prijsverschillen eens nader bekijken, vergelijk de abonnementen voor internet televisie of alles in 1 eens op onze website. Je zult zien dat Ziggo een goed aanbod heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *