Blog

Ziggo-klanten moet overstappen op digitale aansluitingen

13 maart 2018 / Algemeen / Door Anthonie

Voor klanten van kabelprovider Ziggo zal het niet langer mogelijk zijn om analoge televisie te gebruiken. In de komende twee jaar zullen de huidige klanten van de kabelprovider langzaamaan geholpen worden bij de overstap naar digitale televisie. Naar schatting zou het om circa 300.000 abonnees gaan. Het merendeel van de klanten van Ziggo maakt al gebruik van digitale televisie. In Nederland zijn in totaal circa 800.000 analoge aansluitingen. Hierbij moet worden opgemerkt, dat sommige huishoudens twee aansluitingen hebben. Zij maken in de woonkamer gebruik van een digitale aansluiting. In de slaapkamer gebruiken zij de aansluiting op het analoge net.

Sneller internet en meer zenders

analoog tvNaar eigen zeggen is er voor Ziggo geen andere oplossing. Door klanten over te laten stappen naar digitale televisie, kan de internetsnelheid verhoogd worden en kunnen klanten meer zenders ontvangen. Tot nu toe had Ziggo hier niet de benodigd bandbreedte voor op haar netwerk. Met de overstap van de laatste 300.000 consumenten is dat straks wel het geval.

Eerder gaf de Consumentenbond al aan te begrijpen, dat Ziggo deze stap zet. Woordvoerder Gerard Spierenburg reageert tegenover de NOS: “we gaan ervan uit, dat de overstap naar een digitale aansluiting goed wordt afgewikkeld. Het minimaliseren van de overlast voor consumenten moet hierbij voorop staan.”

Abonnementskosten blijven hetzelfde

Hoewel consumenten straks een digitale aansluiting hebben, heeft dit verder weinig gevolgen. De abonnementskosten voor het afnemen van televisie via Ziggo zullen bijvoorbeeld hetzelfde blijven. Wel zullen er direct meer zenders te bekijken zijn! Een van deze zenders is het openbare sportkanaal van Ziggo. Hierop zijn wekelijks verschillende sportevenementen gratis te bekijken. Het omzetten van een analoge- naar een digitale aansluiting hoeven klanten niet zelf te doen. Ziggo heeft aangegeven ruim van tevoren aan te kondigen, wanneer klanten hierbij geholpen kunnen worden. Iedere keer wordt er een ander deel van Nederland omgezet.

De eerste Nederlandse plaatsen die over zullen moeten stappen zijn Capelle aan den IJssel, Bergschenhoek, Nieuwekerk aan den IJssel, Zevenhuizen, Alblasserdam en Moerkapelle. Voor het omschakelen worden volgens Ziggo speciale servicepunten ingericht. Ook kunnen klanten op medewerkers van Ziggo terugvallen, die vervolgens aan de deur komen om hulp te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *