Blog

Top 5 beste internet routers

19 mei 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Top 5 beste internet routers 2017? Dat is op zich een hele goede vraag die je kunt stellen als je een beter en vooral stabielere draadloze alles-in-1 of internet voor thuis wilt. Weet je niet zeker of jij de juiste internetsnelheid krijgt? Voer dan eerst een internetsnelheids test uit.

Wij gebruiken een test waarbij er verschillende routers gebruikt worden uit verschillende prijsklasse. Waarom? Eigenlijk heel simpel. Niet iedereen heeft evenveel geld om te besteden, of wil dit niet besteden voor een router. Maar, je voelt de bui wellicht ook al hangen, het wil niet automatische zeggen dat de duurste routers ook automatisch de beste zijn. Enkele goedkopere routers doen namelijk precies dat wat je van een router anno 2017 mag verwachten.

Wat verwachten we dan eigenlijk van een router? In twee woorden eigenlijk stabiel en veilig. Maar een goede router moet ook voldoende snelheid hebben en natuurlijk bij WiFi vooral een goede en stabiele verbinding garanderen. Dat wilt dus zeggen dat een router toch minimaal voorzien moet zijn van 5 Ghz. Minder is vandaag voor WiFi uit den boze. 5 Ghz heeft namelijk meer kanalen ter beschikking, en daarmee voorkom je vooral dat de buurman toevallig op hetzelfde kanaal zit met zijn router, en dat de internetverbinding via WiFi in jouw huis gestoord wordt. Daarom is minder niet meer goed genoeg. 3 Ghz heeft maar een tiental of vijftiental kanalen die nagenoeg altijd storen.

Daarnaast moeten er voldoende aansluitingen zijn op de router. En dan niet alleen om een computer via een kabel aan te sluiten, maar vooral ook USB-aansluitingen mogelijk zijn. Daarmee deel je bijvoorbeeld de printer of scanner, die je rechtstreeks kunt aansluiten op de router.

Wel zo prettig als iedereen via het WiFi gewoon een document kan uitprinten, zonder daarvoor moet gaan slepen met printers door het hele huis om aan te sluiten op een tablet of dergelijke.

Daarnaast is ook de snelheid enorm belangrijk. Hoe sneller de router is, hoe sneller gaan de signalen via het WiFi, en hoe minder vaak je moet wachten voordat een pagina, filmpje of clip geladen kan worden op jouw computer, tablet of mobiele telefoon.

Die snelheid is vooral van belang als je met meerdere mensen thuis bent verbonden met het internet. Ben je helemaal alleen, dan is die snelheid wat minder belangrijk.

En, het hangt natuurlijk ook gedeeltelijk af van de snelheid van het internet zelf. Immers een razend snelle router zal met een langzame verbinding van bijvoorbeeld 30 Mbps, en niet voor zorgen dat het internet bij vier of meer mensen op het WiFi snel blijft. Bij een snelle router hoort dus ook een snelle internetverbinding.

Op basis van deze criteria zijn er een aantal routers die prima voldoen, hoewel ikzelf toch de goedkoopste als voorkeur heb. Straks hierover meer.

Eerst de top 5 routers!

Een router test van gadgetreview heeft een top 5 samengesteld met advies wanneer je welke het beste kan gebruiken. Zie hier de top 5 inclusief beste toepasbaarheid en prijzen!

 1. Linksys WRT3200 ACM
  Beste router voor dagelijks standaard gebruik
  € 229,00
 2. TP-Link Archer C9 AC1900
  Beste router budget router
  € 129,00
 3. Netgear Nighthawk X6 AC3200
  Router met beste AC verbinding
  € 199,00
 4. Linksys EA9500
  Router met het beste bereik, ideaal voor wifi in een groot huis
  € 424,00
 5. AmpliFi HD Mesh Wi-Fi
  Beste router voor gaming
  € 399,00

De router keuze van de auteur Wim

Wat Wim betreft (en het voordeel is ook nog eens dat deze router te koop is voor minder dan 100 euro) is de TP-Link Archer C7 de beste keus.

Het model voldoet letterlijk en figuurlijk aan alles wat we zoeken in een router.

5Ghz, 2 USB-poorten voor aansluiting van printer en dergelijke, en een snelheid van maar liefst 1750 Mbps op de 5 GHz band. Een betere koop, zeker voor deze prijs, kun je haast niet doen.

Maar er is meer dat deze router zo aantrekkelijk maakt.

De router heeft namelijk ook nog een functie voor ouderlijk toezicht, zodat je toch ook nog een beetje in de gaten kunt houden wat de kinderen allemaal doen als ze online zijn.

De beste koop voor een redelijk goedkope prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *