Blog

Invloeden van WiFi straling op bomen

03 mei 2018 / Algemeen / Door Anthonie

Enkele jaren geleden werden er diverse artikelen gepubliceerd over de schadelijke invloed van WiFi op bomen. Deze artikelen waren gebaseerd op een onderzoek van de Universiteit Wageningen, in samenwerking met TNO en TU Delft. Enkele jaren later distantiëren deze partijen zich echter van het onderzoek.

Eerder onderzoek: WiFi is schadelijk

boomverzorgingIn 2011 deden de Universiteit van Wageningen, de TNO en TU Delft onderzoek naar de straling van draadloos internet. De eerste conclusie van het experiment dat de drie partijen deden, was dat WiFi inderdaad schadelijk was voor bomen. De knobbels die op de basten van bomen verschenen, konden zomaar veroorzaakt worden door de straling van WiFi routers.

Toch geen aanwijzing voor schadelijke straling

Direct na het publiceren van de eerste onderzoekresultaten, meldden de drie partijen dat het om een voorlopig onderzoeksresultaat ging. Er zou nog meer onderzoek gedaan moeten worden naar de straling van WiFi routers en de schadelijke werking die deze straling zou hebben op bomen. Nu is dit vervolgonderzoek uitgevoerd en blijkt dat WiFi toch niet schadelijk is voor bomen. Hoe de knobbels dan wel op de basten van bomen terecht komen, is niet bekend. Het komt in ieder geval niet door de straling van routers in de buurt.

Gebruik je – net zoals vrijwel alle andere Nederlandse burgers – WiFi in huis, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je met jouw internetverbinding schade aanbrengt aan bomen in de buurt.

Artikel ontstaan in samenwerking met Denheldboomverzorging.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *