Hetnet

Hetnet

Een regelrechte shock ging door Nederland heen, toen de eigenaar van hetnet in 2009 bekend maakte dat het bedrijf ging stoppen met de merknaam hetnet. En als je het goed bekijkt is dat helemaal nog niet zo lang geleden.

Nu, inmiddels 8 jaar later zullen veel van de toenmalige klanten nooit meer aan de naam denken van het toenmalige roemruchte hetnet. Want dat was toch ooit de grootste internetprovider van Nederland.

hetnetMet de komst van meerdere andere alles-in-1 providers op de Nederlandse markt besloot KPN alle klanten van hetnet over te plaatsen naar KPN, want daarin is hetnet geheel opgegaan.

Bekijk KPN alles-in-1 pakketten

Maar als je goed kijkt dan zie je toch nog wel veel kenmerken van het net in de huidige producten van KPN zitten. Want het oude hetnet stond niet alleen als pionier bekend, maar ook om de erg goede aanbiedingen en de uiterst scherpe acties die het toenmalige bedrijf aan haar klanten te bieden had.

Mail van Hetnet

Als je zelf een internet abonnement van Hetnet gehad hebt is de kans groot dat je ook gebruik hebt gemaakt van de maildiensten van deze provider. Vandaag de dag zijn er nog steeds KPN klanten die met een @hetnet adres mailen. De mail instellingen van Hetnet zijn hetzelfde als die van KPN mail.

iMap instellingen (aanbevolen):

Inkomende e-mail: imap.kpnmail.nl
Uitgaande e-mail: mail.kpnmail.nl

Pop3 instellingen:
Inkomende e-mail : pop.kpnmail.nl
Uitgaande e-mail: mail.kpnmail.nl

Internet van Hetnet

hetnet werd al in 1997, toen vele Nederlanders nog niet gehoord hadden van “het internet”, geïntroduceerd door het toenmalige PTT Telecom. Een bedrijf dat voornamelijk toen werd opgericht als een soort nationaal intranet.

In die begindagen stond het net ook nog eens bekend als een bedrijf met een besloten karakter, geheel als de toenmalige eigenaar PTT Telecom.

Dit karakter verdween in 1999, toen het bedrijf werd omgevormd tot een provider zoals we deze ook vandaag de dag nog kennen. het net werd in datzelfde jaar onderdeel van Planet Internet, nog zo’n roemruchte naam uit de begindagen van het Nederlandse internet, dat overigens in een later stadium geheel omging in KPN.

Toch, zoals we zonet al schreven, is er eigenlijk ook niet veel veranderd nu alle activiteiten van hetnet overgenomen zijn door KPN.

De scherpe acties en de poiniersgeest zal nog steeds doorleven binnen KPN.

En het is nog steeds het bedrijf dat in feite begonnen is met het aanbieden van internettoegang voor de Nederlandse markt.

KPN abonnement

Toch is er ook wel veel veranderd binnen KPN. We gebruiken bijvoorbeeld allang andere methoden om toegang tot het internet te verkrijgen, hoewel dus niet meer zoals in die begindagen via een modem en een telefoonlijn om het internet op te gaan.

Want dat zal toch ook bij veel ietwat oudere internetgebruikers nog bij blijven. Als je een film wilde downloaden, moest je de computer ’s nachts gewoon aan laten staan, in de hoop dat de verbinding niet ergens in het midden onderbroken werd.

Dat was de tijd dat alles veel gemoedelijker was, en het internet nog niets meer was dan een grote bibliotheek.

Nu, jaren later, is het internet voor veel mensen meer een thuis geworden. Een plek waar je je vrienden kunt ontmoeten, het eten van vandaag post, en waar je vandaag geweest bent.

Het internet is dus net als toenmalige hetnet enorm verder ontwikkeld. Dat KPN alles in 1 pakket alle activiteiten heeft overgenomen merk je echter nog steeds aan alle innovatieve ontwikkeling die KPN doet. Zoals bijvoorbeeld de snelheid, die met KPN makkelijk over glasvezel kan waardoor we vandaag de dag in no time een film kunnen downloaden, en niet meer nachten de computer hoeven te laten aanstaan.

Deze pionier op internet maakt het ook vandaag de dag nog mogelijk om veilig en stabiel over het internet te kunnen surfen.