Blog

Hoe weet ik of ik glasvezel heb?

06 september 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Heb ik glasvezel?

Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord en voorbij zien komen op TV. Tegenwoordig wordt er flink geadverteerd met “Glasvezel internet“. Het zou een stuk stabieler, maar vooral sneller moeten zijn dan de oudere DSL en kabelverbindingen, en dat is ook zo. Maar helaas is een glasvezel abonnement nog niet voor iedereen af te sluiten. Dit komt doordat nog niet elke wonen een glasvezelaansluiting heeft. Nu vraagt u zich vast af: “Maar hoe weet ik dan of ik een glasvezel aansluiting heb?”

Glasvezel aansluiting
* Glasvezel aansluitpunt in nieuwbouw woning

Glasvezel beschikbaarheid checken

Om te checken of u daadwerkelijk een glasvezelaansluiting heeft kunt u twee dingen doen. Ten eerste, mocht u een glasvezel verbinding hebben zal deze zich over het algemeen in uw meterkast bevinden. U herkent een glasvezel aansluitpunt aan de bovenstaande afbeelding. Het kan voorkomen dat deze verbinding zich op een andere plek bevindt, dit zou voornamelijk voorkomen bij woningen die voor het jaar 2002 zijn gebouwd. Als er wel een glasvezelpunt aanwezig is in uw woning is er een monteur bij u of de vorige eigenaar van uw huis langgewenst om dit in orde te maken.

De tweede optie om te checken of u glasvezel heeft is door een postcode check uit te voeren. Wanneer je bijvoorbeeld een TV en internet abonnement wilt afsluiten kan je op de internet en tv pagina van onze website een postcodecheck uitvoeren. Mocht er de glasvezel optie aan de linker zijkant openstaat heeft u glasvezel, blijft deze grijs dan heeft u het niet.

Glasvezel check

Glasvezel aanvragen

Het is niet nodig om glasvezel verbindingen aan te vragen voor nieuwbouw woningen, dit wordt automatisch geregeld. Bij de oplevering van de woning zal de glasvezel verbinding geïnstalleerd zijn.

Heb je een woning van voor 2002 en nog geen glasvezel abonnement? Dan is het lastig om te zeggen wanneer uw glasvezel aansluiting gerealiseerd wordt. Momenteel wordt er hard gewerkt om heel Nederland aan glasvezel te krijgen, maar dit is een intensieve klus die nog jaren kan duren.

 

Vindt jij jouw internet snelheid te laag of maandelijkse kosten te hoog? Bij ons vergelijk je alle abonnementen die op jouw adres beschikbaar zijn!

Nu internet en TV vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *