Blog

Grote prijsverschillen bij FOX Sports abonnement

13 december 2017 / Algemeen / Door Anthonie

Grote prijsverschillen bij FOX Sports abonnement

Er zijn grotere prijsverschillen in de abonnementen van FOX Sports dan voorgaande jaren. Dit heeft te maken met een aantal drastische wijzigingen in de doorgifte van de betaalzender.

Nieuwe contracten met Ziggo zorgen voor opschudding

Fox sports

In juli werd door een voorzieningenrechter in Amsterdam al bepaald dat Ziggo de kanalen van Fox Sports per 1 augustus jongstleden niet meer mag doorgeven aan abonnees die eerder klant waren van UPC. Er moet een nieuw contract komen voor deze abonnees, terwijl Ziggo doorlopende afspraken had tot 2020. Toch was Fox Sports het er in dit geval niet mee eens. Deze nieuwe afspraken met Ziggo hebben gezorgd voor opschudding bij andere aanbieders van digitale televisie abonnementen. De ene aanbieder heeft een oplossing gevonden door FOX Sports in het basispakket te houden, de andere aanbieders bieden alleen de eredivisie aan tegen een lager tarief. De verschillen in prijs tussen aanbieders zijn in ieder geval door de uitspraak in juli groter geworden dan voorgaande jaren.

Top competities

Fox Sports biedt veel verschillende competities aan die bekeken kunnen worden, veelal voetbal competities, maar ook tennis, hockey en American football. Wat betreft voetbal gaat het om de Eredivisie, de Jupiler League, KNVB beker, de UEFA Europa League, de Duitse Bundesliga, de Duitse DFB Pokal en de FA Cup. Het duurste boxgevecht ooit tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor werd ook gratis uitgezonden door Fox Sports wanneer je een abonnement hebt waar FOX Sports in zit. Dit terwijl de Amerikanen zelf hier 99 dollar voor moesten betalen wanneer ze dit gevecht wilden bekijken. Met zoveel top competities uitgezonden is FOX Sports dan ook een favoriet kanaal bij sport fans in Nederland.

Afdrachten via de EMM en M7 Group

De Eredivisie Media & Marketing (EMM) hanteert hoge afdrachten voor de doorgifte van FOX Sports. Ziggo heeft als enige nog een doorlopende oude overeenkomst met de EMM en komt hierdoor als op één na duurste uit op een FOX Sports Eredivisie-abonnement. Je betaalt bij Online.nl achttien euro per maand hiervoor. Dat is 5 cent duurder dan bij Ziggo. Hiermee is Online.nl de duurste aanbieder van het FOX Sports Eredivisie-abonnement. Toch zou Online.nl de prijs van het abonnement naar beneden kunnen doen, aangezien ze een onderdeel zijn van M7 Group en de M7 Group een nieuwe overeenkomst heeft met FOX Sports. Met deze nieuwe overeenkomst hoeft er minder afdracht naar FOX Sports voor de doorgifte van de zender dan dat er volgens het contract met EMM zou zijn.

T-Mobile meest voordelige aanbieder

Er zijn digitale TV aanbieder die het complete pakket van FOX Sports aanbieden tegen een vaste prijs per maand gedurende de hele contractperiode, maar er zijn ook veel aanbieders die een flexibele prijs aanbieden door voor een bepaalde periode een korting aan te bieden. Tele2 heeft zelfs vorig jaar besloten om helemaal geen FOX Sports aan te bieden. Bij veel aanbieders is het FOX Sports Compleet pakket verkrijgbaar voor een prijs vanaf 15,00 euro. Het goedkoopste en meest complete pakket wordt aangeboden door T-Mobile voor een prijs van 12,50 euro per maand. Komt het jou goed uit om vooral de eerste maanden te profiteren van een korting op een FOX Sports abonnement dan kun je terecht bij Telfort, XS4ALL, KPN en Ziggo. Voor een prijsoverzicht en vergelijken bekijk de tabel hieronder of vergelijk prijzen op de websites van de aanbieders.

Provider Eredivisie International Compleet
Caiway €8,50 €12,25 €16,00
Fiber Inbegrepen * €12,50 €15,00
KPN €7,50 €12,50 €15,00
NLE €7,50 €12,50 €15,00
Online €18,00 €13,00 €25,00
Stipte Inbegrepen * N.v.t. €15,00
T-Mobile Inbegrepen * N.v.t. €12,50
Tele2 N.v.t. N.v.t. N.v.t.
Telfort €7,50 N.v.t. €15,00
XS4ALL €7,50 €12,50 €15,00
Ziggo €17,95 €12,95 €19,95

 

*) Bij T-Mobile, Fiber en Stipte is FOX Sports Eredivisie 1 (die de belangrijkste wedstrijden uitzendt) standaard inbegrepen. FOX Sports Eredivisie 2 en 3 zijn tegen een meerprijs van 7,50 euro per maand bij deze aanbieders te bekijken.

Basispakket

Wil je niet extra betalen voor FOX Sports, ga dan op zoek naar een aanbieder die FOX Sports aanbiedt in het basispakket. De enige die alle Eredivisie kanalen van FOX Sports aanbiedt in het basispakket is de nieuwe aanbieder Joyne. Is het voor jou alleen belangrijk dat FOX Sports Eredivisie 1 HD in het basispakket zit kies dan voor Fiber, Stipte of T-Mobile Thuis.

Overstappen

Besluit je om naar aanleiding van de wijzigingen in de FOX Sports abonnement prijzen over te willen stappen naar een andere internet en televisie aanbieder, zorg er dan voor dat je goed de prijzen vergelijkt en rekening houdt met een aantal zaken:

  • Er bestaat geen ‘overstapservice voor televisieproducten. Zorg er dus zelf voor dat je op tijd het huidige abonnement opzegt zodat je niet met dubbele kosten komt te zitten;
  • Controleer of u al contractprijs bent bij de huidige provider. Is dit het geval, dan kan je maandelijks overstappen naar een andere provider;
  • Wacht altijd op de officiële bevestiging van de nieuwe provider. Dit voorkomt dat je helemaal geen abonnement hebt en dus helemaal geen FOX Sports kan kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *