Welke internetverbinding moet ik nemen?

Welke internetverbinding moet ik nemen?

Help! Welke internetaansluiting moet ik nemen? Je bent je aan het oriënteren op een nieuwe internet abonnement en alle mogelijkheden duizelen voor je ogen. Wij hebben de meest voorkomende internet verbindingen hieronder voor je op een rijtje gezet.

ADSL Internet

De afkorting ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. Om een ADSL internetverbinding tot stand te brengen wordt gebruik gemaakt van de telefoonlijn. Waar je vroeger nog moest inbellen en de teller begon te lopen heb je vandaag de dag met ADSL internet een continue verbinding. Je bent dus als het ware altijd online en dat voor een vast bedrag per maand. De opvolgers van ADSL zijn: ADSL2, ADSL2+ en VDSL. Let op bij het vergelijken van internet abonnementen. Providers vermelden altijd de maximaal te behalen internetsnelheid. Bij ADSL geldt ‘hoe verder weg je van de wijkcentrale zit, hoe trager de internetverbinding’. Kijk je interactieve TV via de ADSL verbinding zorg dan dat je een downloadsnelheid kiest van minimaal 20 Mb. Verder heb je een ADSL modem nodig. Bij ADSL heb je te maken met verschillende download- en uploadsnelheden (lees hierover meer bij Internet snelheid).

Internetverbinding: ADSL internet

Kabel Internet

Zoals de naam al doet vermoeden komt het internet via de kabel (van het tv netwerk) je huis binnen. Ook bij de kabel wordt de snelheid verdeeld over een upload- en downloadsnelheid. De snelheden die van kabelinternet worden steeds hoger. Dit moet ook wel want er kan steeds meer zoals interactieve televisie, gamen en het online films en series kijken. Voor internet via de kabel heb je een kabelmodem nodig.

Internet verbinding: Kabel internet

Glasvezel verbinding

Glasvezel is een dunne sterke draad van glas, waardoorheen met een hogere snelheid data verstuurd wordt. De allerhoogste internetsnelheden worden dan ook via de glasvezel aansluiting behaald. De up- en downloadsnelheid via de glasvezel verbinding zijn gelijk, dit zorgt voor optimaal internet gemak. Helaas is glasvezel niet overal in Nederland beschikbaar (waar is glasvezel beschikbaar). Ligt er wel een glasvezel netwerk in jouw wijk dan heb je een glasvezelmodem nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van alle voordelen van glasvezel.

glasvezel internet verbinding

Bekijk welke internet aansluiting op jouw adres mogelijk is. Check jouw postcode.