Blog

Bingewatching

16 september 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Weet jij wat bingewatching is? Nee? Toch is de kans vrij groot dat je het al een keer gedaan hebt, want bingewatching wordt steeds populairder onder de Nederlanders.

Het is de omschrijving van meerdere afleveringen van series achter elkaar kijken, en dat wordt met de modernere manier van televisie kijken op steeds meer media mogelijk.

Bingewatching wordt voornamelijk gedaan via online videodiensten, zoals die van Netflix en HBO, maar kan natuurlijk ook via het vaak extra aanbod van de provider waar je een abonnement hebt voor televisie en internettoegang.

Vier van de tien Nederlanders maken hier al gebruik van, en dat is toch een bijzonder opvallende ontwikkeling. We wachten dus niet meer totdat bepaalde series op de televisie worden uitgezonden, maar we kijken meerdere afleveringen achter elkaar.

Gemiddeld kijken we dan ook maar liefst drie uur achter elkaar, wat een aflevering of drie tot vijf is, afhankelijk van de lengte van de aflevering.

Vaak zijn Amerikaanse afleveringen een minuut of 40, en een online aflevering soms tot een uur. Overigens je moet je voorstellen dat die aflevering van 40 minuten op de Amerikaanse televisie daar eigenlijk ook een uur duurt. Dan zit er dus 20 minuten reclame tussen.

Kijk je via online diensten, of via het extra aanbod van de provider, duurt deze aflevering slechts 40 minuten.

Overigens, en waarom dat zo is, is helaas niet onderzocht, maar het blijkt dat vrouwen meer aan bingewatching doen, dan mannen. Vrouwen maken ook meer gebruik van online streaming dan mannen.

Waarom doen zoveel mensen aan bingewatching? Daar wordt op twee manieren antwoord op gegeven.

Enerzijds het ontbreken van iets wat de moeite waard is om te kijken op de normale televisiezenders een antwoord.

Anderzijds kan je via bingewatching via online diensten, vaak een heel seizoen achter elkaar kijken. Die worden ineens op het net geplaatst.

Neem nu als voorbeeld het laatste seizoen van Games of Thrones, dat volgend jaar beschikbaar zal komen. Nu al kan bijna geen fan wachten.

Er zijn dan ook mensen die dat via bingewatching gaan kijken. Ja, er zijn zelfs mensen die alle afleveringen achter elkaar willen gaan kijken, vaak omdat ze niet kunnen wachten op de volgende aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *