Blog

Wat houdt breedband internet in en hoe kan je erop besparen?

29 januari 2019 / Partnerblog / Door Anthonie

Je kunt op verschillende manieren toegang tot het internet krijgen. Vroeger was er alleen een analoge inbelverbinding, maar tegenwoordig zijn er veel betere alternatieven die veel sneller zijn. Eén van die alternatieven is breedband internet, hiermee kun je gemakkelijk grote hoeveelheden digitale informatie ontvangen en verzenden.

Breedband betekent letterlijk snelle verbinding met het internet. Je kunt met een breedbandaansluiting veel sneller internetten dan met een inbelverbinding. De internetsnelheden worden uitgedrukt met kilobytes of megabytes en er kan ook nog een onderscheid gemaakt worden tussen download- en uploadsnelheid.

Als je wil weten welk breedband abonnement bij je past dan is het slim om je eigen internetgebruik te analyseren. Je kunt daarna namelijk makkelijker online internet vergelijken en een pakket kiezen dat bij je wensen past. Gebruik je internet alleen om sporadisch iets op te zoeken dan heb je genoeg aan een verbindingssnelheid van 20-40 Mbps. Als je juist veel gebruik maakt van het internet en dan voornamelijk om dingen te downloaden dan is het verstandiger om te kiezen voor een snelle verbinding van 50Mbps en hoger.

Het is belangrijk dat je op tijd begint met oriënteren als je een nieuw internet contract wilt afsluiten. Het duurt meestal 3 tot 6 weken om de nieuwe modem te leveren en ervoor te zorgen dat er een werkende verbinding is. Door je internetcontract op tijd af te sluiten zorg je ervoor dat je altijd een goed werkende internetverbinding hebt.

Je kunt besparen op breedband internet en op de alles in 1 pakketten door deze online te vergelijken via een vergelijkingssite. Op deze manier kun je heel veel geld besparen en vaak staat er op deze sites ook uitleg over bepaalde begrippen. Dit kan heel handig zijn als je niet thuis bent in de ict-wereld en toch een goede keuze wilt maken.

Ten slotte zijn er nog een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je een pakket afsluit. Let goed op de korting die wordt aangeboden. Bij veel kortingsacties betaal je de eerste drie maanden een laag bedrag, maar daarna moet je fors meer betalen. Houd ook rekening met het aantal apparaten dat je wil verbinden met het internet. Als je hier geen rekening mee houdt dan kan het zijn dat je alsnog langzaam internet hebt.