Blog

TV via internet kijken op vakantie

20 juli 2018 / Algemeen / Door Anthonie

Tijdens een vakantie wil je je favoriete programma’s en series op televisie niet te hoeven missen. Heerlijk in een vakantiehuisje op Schiermonnikoog van je vaste serie bekijken, of nog snel even het nieuws terugkijken voor je uiteten gaat! Tegenwoordig wordt dit door verschillende Nederlandse aanbieders aangeboden. Houd er rekening mee dat dit enkel geldt voor het bekijken van je programma’s binnen de EU. Wanneer je buiten de EU op reis zou gaan werken de apps, die door onder meer Ziggo en KPN worden aangeboden, niet meer. In dit artikel vertellen we je meer over televisie via internet kijken op vakantie.

Maak gebruik van apps van Ziggo en KPN

De meest eenvoudige manier om televisie te kijken in het buitenland via het internet, is het gebruik van de apps die door Ziggo en KPN worden aangeboden. Bij KPN kun je de iTV app downloaden op je mobiele telefoon, tablet of laptop. Je kunt met deze app programma’s opnemen, terugkijken en live programma’s kijken. Ook de app van Ziggo, de Ziggo Go app, biedt de mogelijkheid om televisieprogramma’s op te nemen of terug te kijken. Zoals eerder beschreven werd, zijn deze apps alleen binnen de EU te gebruiken. Buiten de EU zal je naar een alternatieve oplossing moeten zoeken om televisie te kunnen blijven kijken.

  • Tip: maak gebruik van een openbaar WiFi-netwerk als je televisie wilt kijken via de Ziggo Go- of KPN iTV app. Je verbruikt erg veel mobiele data, als je dit buiten een WiFi-netwerk om zou doen.

tv op vakantie

NPO in Nederland kijken via de app

Wanneer je op vakantie gaat binnen Nederland, hoef je de Ziggo Go app of iTV app van KPN niet te gebruiken om naar de zenders en programma’s van NPO te kijken. NPO biedt haar eigen app, waarmee je live televisie kunt kijken naar NPO 1, 2 en 3. Programma’s op andere Nederlandse zenders zijn alleen te bekijken met de app van KPN en Ziggo. Programma’s terugkijken van andere zenders kan wel via de door hen aangeboden apps. Denk aan de RTL XL app, de KIJK app, enzovoorts. Zo hoef je geen enkele aflevering te missen op vakantie!

Een VPN dienst gebruiken om tv te kijken

Voor een vakantie buiten de EU kan een zogenaamde VPN de uitkomst bieden. Onder een VPN verstaan we een Virtual Private Network. Dit is een virtueel netwerk, die het internetverkeer vanuit je browser omleidt via een externe server. Zo lijkt het voor bijvoorbeeld de apps van KPN en Ziggo, alsof je vanuit Nederland aan het internetten bent. De app zal zodoende niet langer geblokkeerd worden, waardoor je alsnog televisie kunt kijken in het buitenland. Een VPN dienst kom vaak ook goed van pas om je favoriete series van bijvoorbeeld Videoland of Netflix te kunnen bekijken in het buitenland.

Er zijn verschillende aanbieders van VPN-diensten in Nederland. Vaak betaal je hierbij een maandelijks bedrag, waarmee je de dienst onbeperkt kunt gebruiken. Ook nu blijft het verstandig om met een openbaar WiFi-netwerk te verbinden, voordat je de apps opent om je programma’s te bekijken.