Blog

Trage iMac? Zo los je dat op!

23 februari 2020 / Algemeen / Door Anthonie

Trage iMac? Zo los je het op!

Het draaiende wieltje, de ergenis van elke iMac gebruiker. Gelukkig hoef je geen nieuwe iMac te kopen, want er is een vele malen goedkopere oplossing die jouw iMac sneller dan dat die ooit geweest is.

Hardeschijf eruit, SSD erin

In vrijwel alle gevallen is de hardeschijf in de iMac de boosdoener. Gelukkig zijn is er een vele malen sneller alternatief voor de HDD, namelijk de SSD! Fabrieksaf is een SSD al een keer of 5/6 sneller dan de traditionele hardeschijf, wanneer de hardeschijf ouder wordt loopt dit alleen nog maar verder op. Dit komt onder andere doordat een hardeschijf erg mechanisch werkt door de roterende schijf en de bewegende lees- en schrijfarm. Een SSD daarentegen bestaat uit electronisch geheugen dat data opslaat in chips, vergelijkbaar met een USB stick.

SSD laten inbouwen

Een SSD in je iMac laten plaatsen? Bedrijven als SSDinjeMac.nl zijn gespecialiseerd in het vakkundig en professioneel openen van jouw iMac. Zij zorgen ervoor dat jouw hardeschijf wordt vervangen door een SSD, overtollig stof wordt verwijderd en het scherm weer zorgvuldig wordt gemonteerd.