speedtest

speedtest

De werkelijke internetsnelheid wil nog wel eens afwijken van hetgeen waar je wat Ziggo, KPN of een andere provider voor betaalt. Met onze speedtest kan je zien of jouw snelheid overeenkomt en wat je kan doen als dit niet het geval is. Zorg ervoor dat het internet niet belast wordt en alle televisie toestellen uitstaan voordat je de internet snelheid gaat meten. Deze apparaten gebruiken namelijk ook bandbreedte en zullen er dus voor zorgen dat het resultaat lager uitvalt.

Speedtest:

  1. Ga naar speedtest.net
  2. Klik op ‘Go’

Download en Upload
Wanneer je de speedtest hebt uitgevoerd krijg je de download en upload snelheid te zien. Als je een kabel of DSL abonnement hebt zal de upload snelheid waarschijnlijk 1/10e deel zijn van de download snelheid. Bij een glasvezel verbinding zijn deze snelheden nagenoeg gelijk aan elkaar.

Hoe snel is mijn internet?

speedtestEr zijn 2 snelheden die gebruikt worden als je het web op gaat, maar wat is het verschil? Kort gezegd: De download snelheid ontvangt en de upload snelheid verstuurd. Hoe hoger het aantal MB/s des te sneller is het internet.

Wanneer je bijvoorbeeld een film kijkt via Netflix download je als het ware de film van de Netflix server naar jouw beeldscherm hiervoor wordt de download snelheid dus gebruikt. Als je een grappig filmpje van je kat maakt en deze op Youtube wil zetten stuur je het filmpje naar de youtube server, hiervoor wordt de upload snelheid gebruikt.

Mijn werkelijke snelheid wijkt heel erg af

Het komt vaak voor dat de daadwerkelijke snelheid en de snelheid waar je voor betaalt erg uiteen liggen. Het is dan zaak om te kijken wat het probleem veroorzaakt. Het meest voorkomende probleem is de Wi-Fi verbinding, het kan zijn dat de afstand tot de router te ver is of dat deze aan vervanging toe is. Om te controleren of het probleem in de router zit zou je de PC of laptop rechtstreeks moeten aansluiten op het modem en vervolgens weer een speedtest uitvoeren. Mocht de daadwerkelijke snelheid nog steeds afwijken kan je het beste even contact opnemen met jouw provider. Krijg je dan wel de juiste internetsnelheid overweeg dan een nieuwe router te kopen of wanneer de afstand een rol speelt een wifi repeater te plaatsen. Lees meer over Wi-Fi problemen.

Klopt de gemeten snelheid wel maar vind je het toch te traag? Doe dan de alles-in-1 postcodecheck op allesineenpakketten.nl en stap over op een sneller pakket.