Blog

Slimme thermostaat voor de cv-ketel

16 juni 2018 / Algemeen / Door Anthonie

Maar liefst 880.000 huishoudens in Nederland hebben een slimme thermostaat voor de CV ketel. De slimme thermostaat is absoluut in opkomst in ons land en dit is niet voor niets. Heb je deze thermostaat in huis, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen. Meer over de slimme thermostaat en de voordelen van deze thermostaat, lees je op deze pagina.

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat wordt, net zoals een gewone thermostaat, gebruikt om de cv-ketel te bedienen. Je kunt de verwarming inschakelen met de thermostaat, maar ook weer uit zetten als je naar je werk gaat of als je aan het einde van de dag je slaapkamer opzoekt. Het verschil tussen een slimme thermostaat en een gewone thermostaat, is dat een slimme thermostaat van afstand via internet bestuurd kan worden.

De slimme thermostaat moet ervoor zorgen dat je minder energie verspilt. Met een slimme thermostaat kun je bijvoorbeeld de verwarming uit zetten als je niet thuis bent en dit vergeten bent te doen voor je weg ging. Ook kun je de verwarming juist aan zetten als je bijna thuis bent. Zo kom je thuis in een warm huis, zonder dat de verwarming de hele dag aan moet staan.

De voordelen van een slimme thermostaat

Zoals al eerder vermeld, heeft een slimme thermostaat enkele voordelen. Het eerste voordeel van de thermostaat, is dat je deze op afstand kunt bedienen. Dit doe je met je smartphone of tablet. Daarnaast zijn veel slimme thermostaten zelflerend. Deze thermostaten weten wanneer je wel of niet thuis bent en kunnen zelf op de juiste momenten de verwarming inschakelen of juist uit zetten. Zo voorkom je energieverspilling en heb je toch op en top wooncomfort.

Verder werken sommige thermostaten automatisch. Deze slimme thermostaten hebben een bewegingssensor of krijgen een seintje als je smartphone in de buurt is. Is dit het geval, dan gaat de verwarming vanzelf aan. De slimme thermostaat is dan ook op en top gebruiksvriendelijk.