Blog

Overstappen is geen gedoe

15 augustusus 2019 / Algemeen / Door Anthonie

Overstappen is geen gedoe

Nederlanders zijn over het algemeen ‘koopjesjagers’, als ergens een aanbieding is of iets goedkoper kan, gaan wij er massaal op af. Neem bijvoorbeeld het overstappen van energieleverancier, steeds meer consumenten doen dit en pakken jaarlijks een mooie korting of welkomstbonus tussen de 150 en 240 euro. En waarom ook niet? Het enige wat je daarvoor moet doen is een klein formuliertje invullen.

Bij Internet en TV pakketten is het ook een klein formuliertje invullen, waarna een (vaak gratis) monteur alleen een klein kastje komt vervangen. In het ergste geval is alleen nog noodzakelijk om verder het Wi-Fi wachtwoord weer te wijzigen. Daarom de tip van Anthon: “Stap elk jaar over en pak die bonus”.

“Waarom overstappen als het werkt?”

Een argument die je vaak hoort “waarom overstappen als het werkt?”. Consumenten zijn bang dat als ze overstappen van provider ineens niets meer werkt en ze weken offline zijn. En dat is logisch, omdat dit vroeger nog wel eens het geval was. Maar tegenwoordig is dit anders. Naast dat elke providers goed netwerk garandeert, is de kans erg groot dat je ook na de overstap nog steeds bij dezelfde grote speler zit. Veel aanbieders werken namelijk gewoon via het KPN internet en tv netwerk. Als je van of naar Ziggo overstapt is dit overigens zeker niet het geval, maar zoals ik al aangaf, alle providers garanderen een goed netwerk. Dus ook Ziggo met de zogeheten ‘Power Promise’.