Blog

Internet en tv wordt vanaf juli duurder

14 juni 2018 / Algemeen / Door Anthonie

Vanaf juli wordt de internet- en televisierekening voor veel Nederlanders een stuk hoger. Veel Nederlanders gaan vanaf deze maand namelijk meer betalen voor internet, televisie en ook vaste telefonie. Dit komt omdat vrijwel alle aanbieders in Nederland vanaf juli een prijsverhoging doorvoeren. Dit meldt de website Pricewise, die consumenten helpt het goedkoopste abonnement voor internet, televisie en vaste telefonie te vinden.

Een flinke tariefverhoging

De meeste aanbieders van internet, televisie en vaste telefonie voeren een flinke verhoging door in hun tarieven. Zo gaan klanten bij Ziggo gemiddeld 1,65 euro per maand meer betalen aan internet, televisie en vast telefonie. Ziggo stelt zelf dat het verhogen van de tarieven noodzakelijk is. Het bedrijf wil meer investeren in het netwerk om het toegenomen dataverbruik het hoofd te kunnen bieden en heeft daarom extra geld nodig.

Bij KPN wordt er ook een flinke tariefverhoging doorgevoerd. De pakketten voor internet, televisie en vaste telefonie van KPN gaan 2,50 tot 3,50 euro per maand omhoog. Ook dit heeft te maken met extra investeringen, onder andere in een hogere internetsnelheid. T-Mobile is de enige provider die de tarieven niet verhoogt.

Je contract opzeggen: is het mogelijk?

Volgens de wet heb je het recht een contract voortijdig op te zeggen, maar mag dit wel alleen als de prijsstijgingen van jouw contract hoger zijn dan de inflatie. Dit is alleen het geval bij KPN, Ziggo en XS4ALL. Als je klant bent van een van deze providers, mag je jouw contract dus vroegtijdig opzeggen na juli. Ben je klant van een andere provider, dan is de prijsstijging niet hoger dan de inflatie. Dit betekent dat je jouw contract niet vroegtijdig op mag zeggen, hoe vervelend die prijsstijging ook is.