Internet en tv abonnement: tips bij het overstappen

Internet en tv abonnement: tips bij het overstappen

Providers van Internet en TV abonnementen bieden verschillende soorten pakketten aan. Ook bij eenzelfde aanbieder heb je vaak verschillende mogelijkheden voor het bestellen van een internet tv abonnement. Het allerbelangrijkste is dat je een pakket samenstelt dat bij jouw situatie past. Waar moet je op letten als je wilt gaan overstappen?

Tip 1: Postcode check

Start altijd met een postcode check. Op deze manier achterhaal je welke providers op jouw adres een Internet en Tv pakket leveren. Dit kun je op de sites van alle providers zelf doen (dat kost je meer tijd) of op deze site (voordeel is dat je alle providers meteen op een rijtje hebt staan).

Tip 2: Internetsnelheid

Voor de levering van internet kun je kiezen uit drie soorten: internet via de Kabel, ADSL of Glasvezel. Alle TV en Internet providers vermelden in het overzicht (na de postcode check) welke maximale internetsnelheden te behalen zijn. Dit betekent niet dat die uiteindelijk ook exact op jouw adres zo geleverd worden. Voor ADSL geldt bijvoorbeeld, hoe verder je weg woont van een wijkcentrale, des te lager het geleverde internet via ADSL. Voordeel is dat deze pakket vaak goedkoper zijn dan de kabel pakketten.

Hoge internetsnelheid lijken super, maar let wel, daar betaal je ook voor. Twijfel je nog over het aantal Mb’s van je internet. Kies dan de lagere variant. Upgraden naar meer internet kan vaak met 1 belletje.

Tip 3: Hoeveel Mb is voldoende?

Bepaal eerst met hoeveel apparaten je van het internet gebruik wilt maken. Internet via één PC vraagt weer minder internetcapaciteit dan internetten op 2 Pc’s en een tablet. Download je veel films of game je veel, dan is een maximale internetsnelheid nog belangrijker voor je. Onderstaand schema kan je helpen bij het inschatten van de beste internetsnelheden:

Internet en tv abonnement: hoeveel internet

Tip 4: Televisiepakket

Ook wat betreft het zenderaanbod heb je weer veel keuze. Onderling tussen providers, maar ook bij eenzelfde provider. Elke provider start met een standaard TV-pakket. Let wel bij de ene provider kunnen dit 70 zenders zijn en bij de andere maar 20 (je hebt dan een TV-light pakket). Naast de standaardzenders biedt men ook HD-zenders aan. Hoeveel HD zenders zijn het? Heb jij de juiste TV hiervoor en kun je ze ook ontvangen met je TV-ontvanger? Allemaal vragen om bij stil te staan. En vergeet zeker niet alle mogelijkheden van interactieve TV te bekijken.

Tip 5: Extra’s

Bekijk ook welke extra’s je allemaal krijgt van de provider. Onderling kan dat best verschillen. Bepaal voor jezelf of je al die extra’s ook gaat gebruiken. Extra’s die vaak worden aangeboden zijn:

  • Gratis wifihotspots
  • Soort tv ontvanger: met de een kun je alleen tv kijken, met de ander kun je ook opnemen of pauzeren
  • Extra sport kanaal. Zo heeft Ziggo bijvoorbeeld Ziggo Sport
  • Internetbeveiliging
  • Het aantal TV-ontvangers dat je krijgt of zelf moet aanschaffen