14 dagen bedenktijd bij afsluiten breedband abonnement

14 dagen bedenktijd bij afsluiten breedband abonnement

Een breedband abonnement afsluiten en daarmee overstappen van leverancier of voor het eerst een afzonderlijk abonnement afnemen? De overstap wordt volledig voor je verzorgd, daar heb je zelf zo min mogelijk omkijken naar. Bovendien kun je na het aanvragen van een abonnement op internet standaard rekenen op 14 dagen bedenktijd. Begin je te twijfelen over de aankoop of kom je een andere aanbieding op de site tegen? Geen nood, dankzij de 14 dagen bedenktijd voor breedband abonnementen kun je er nog gewoon vanaf. Zonder opgaaf van reden en zonder dat je daarvoor een lastige procedure door hoeft te worstelen.

Een breedband abonnement kun je online afsluiten, waardoor er sprake is van een online aankoop. Daarvoor zijn regels opgesteld door de overheid. Je krijgt bijvoorbeeld standaard 14 dagen bedenktijd, zodat je nog eens rustig over de aankoop na kunt denken. Dat geldt voor nieuwe abonnementen en voor het moment dat je wilt overstappen naar een andere leverancier.

Breedband internet abonnement

Een breedband abonnement voor internet biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van een razendsnelle verbinding. De bedenktijd geldt voor alle abonnementen die je online af kunt sluiten. Het maakt wat dat betreft niet uit of je kiest voor internet via ADSL, de kabel of wellicht glasvezel. Er is in alle gevallen sprake van een aankoop op afstand, waardoor je als consument automatisch een uitstekende bescherming kunt genieten.

Sluit je een van de breedband abonnement voor internet af als onderdeel van een alles in één pakket? Ook dan is er sprake van dezelfde bescherming. Dat geldt dus ook voor de combinaties van een breedband abonnement met bijvoorbeeld een aansluiting voor televisie of voor vast bellen. Je kunt standaard rekenen op 14 dagen bedenktijd wanneer je een breedband abonnement afsluit, zodat je voorlopig nog even de tijd hebt om er over na te denken.

14 dagen bedenktijd

De 14 dagen bedenktijd komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een standaard zoals opgesteld door de overheid. Sinds juni 2014 is er voor alle online aankopen standaard sprake van het recht op bedenktijd. Het gaat om 14 dagen bedenktijd, een verlenging ten opzichte van de oorspronkelijke 7 dagen waarvan sprake was. Het is tijdens de 14 dagen bedenktijd voor een breedband abonnement mogelijk om hier goed over na te denken. Toch niet helemaal tevreden? Dan is het binnen die 14 dagen mogelijk om het abonnement te ontbinden. Dat mag gewoon zonder opgaaf van reden. Het contract wordt ontbonden en je krijgt het geld terug, waardoor je op die manier geen enkel risico loopt.

Online aankopen leveren bovendien altijd het recht op 14 dagen bedenktijd op, onafhankelijk van de prijs per maand die je betaalt voor het breedband abonnement. Het recht bij online aankopen is daarmee meer uitvoerig dan bij aankopen op straat of aan de deur. In die gevallen heb je 14 dagen bedenktijd wanneer de aankoop je minimaal €50 kost.

Overstappen van leverancier

Wil je overstappen naar een andere provider of leverancier? Er is dan in principe sprake van een nieuw product of een nieuwe dienst. Dat betekent dat je ook bij het afsluiten van een breedband abonnement bij een nieuwe aanbieder het recht hebt op 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dat je kunt overstappen door bijvoorbeeld vandaag aan te geven dat je graag een nieuw abonnement wilt afsluiten. Vervolgens heb je nog twee weken de tijd om daar over na te denken en eventueel toch aan te geven dat je er van af wilt zien.

De wettelijke bedenktijd van 14 dagen zorgt ervoor dat je zonder problemen een nieuw abonnement voor breedband internet kunt afsluiten. Je zit daar nog niet meteen aan vast, je kunt het nog even rustig laten bezinken. Indien je tevreden bent met je keuze hoef je helemaal niets te doen. Na 14 dagen is er sprake van een definitieve overeenkomst. Indien je voor die tijd twijfels krijgt kun je er nog gewoon vanaf en bijvoorbeeld een ander breedband abonnement aanvragen.

Apparatuur bij het abonnement

Vraag je een breedband abonnement aan in combinatie met apparatuur, bijvoorbeeld in de vorm van een draadloos modem? Houd er in dat geval rekening mee dat de leverancier je het modem nog niet meteen toe kan sturen. Dit zou retourkosten met zich meebrengen op het moment dat je binnen de 14 dagen bedenktijd toch nog van het breedband abonnement af wilt. Je ontvangt de apparatuur daarom standaard na de periode van de bedenktijd, zodat je daar vervolgens zonder extra kosten gebruik van kunt maken.