Blog

Ziggo start mega-operatie en zet TV’s tijdelijk op zwart

05 januari 2015 / Algemeen / Door Anthonie

Ziggo werd onlangs overgenomen door het moederbedrijf van UPC, iets dat alle 2,3 miljoen klanten binnenkort zullen merken. De merknaam ‘Ziggo’ blijft gehandhaafd, maar de diensten en producten worden gelijk getrokken aan die van UPC. Dat betekent dat Ziggo een mega-operatie zal starten om alle TV’s van abonnees in Nederland op zwart te zetten, tot zij zich opnieuw aanmelden met de nieuwe juiste gegevens. Ziggo en UPC kunnen vanaf dat moment daadwerkelijk als 1 bedrijf verder, zodat de overname kan worden afgerond.

Opnieuw aanmelden op het netwerk

Alle klanten van Ziggo die TV afnemen dienen zich opnieuw aan te melden op het netwerk, net als wanneer ze een nieuwe TV kopen, een nieuwe decoder ontvangen of ze een nieuw abonnement bij Ziggo afsluiten. Ziggo zal de nieuwe gegevens (een frequentie en netwerk-ID) per brief aan haar klanten versturen. Klanten dienen er bovendien rekening mee te houden dat ze opnames gepland in de digitale recorder opnieuw dienen in te voeren, net als een persoonlijke favorietenlijst van zenders. Wat dat betreft staat Ziggo een zeer grote operatie te wachten, waarbij vooral de communicatie naar klanten soepel dient te verlopen.

Aanpassingen per regio

Ziggo heeft besloten om het netwerk per regio aan te passen, zodat de operatie overzichtelijk blijft. Klanten van Ziggo ontvangen een brief waarin staat wanneer hun TV op zwart zal gaan, dus wanneer ze deze opnieuw in dienen te stellen. Het is aan het Friese Gorredijk de eer om het spits af te bijten en de TV’s als eerste van Nederland opnieuw in te stellen. Wanneer andere gemeenten van Nederland aan de beurt komen is op dit moment nog niet duidelijk. De komende tijd zal uitwijzen of Ziggo erin slaagt een ieder op de juiste wijze te benaderen en de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op