Blog

Ziggo gaat films en series van HBO streamen

23 december 2016 / Algemeen / Internet en TV nieuws / Door Anthonie

Ziggo gaat films en series van HBO streamen via Airplay en Chromecast, althans voor klanten die vanaf 1 januari 2017 het abonnement Ziggo Movies & Series XL gaan afnemen. Al deze klanten kunnen de films en series van HBO, dat zelf stopt met uitzenden in Nederland, kijken.

De films en series worden via het eigen Video on Demand platform uitgezonden. Daarvoor moet je wel een interactieve mediabox gebruiken. Gebruikt een klant deze niet kan de HBO content via de mobiele online tv-dienst Ziggo Go bekeken worden.

Ziggo Go ondersteunt op dit moment de technieken van Chromecast en Airplay weliswaar, maar deze mogelijkheid was tot dusver alleen mogelijk bij live tv-zenders.

Wel zijn de HBO series en films te bekijken via Airplay en Chromecast, via televisie te bekijken. Ziggo heeft vanaf 1 januari immers de rechten van alle HBO films en series.

Het gebruiken van Airplay en Chromecast is dus ook vanaf 1 januari mogelijk, de dag dat HBO Go in feite wordt vervangen door Ziggo Go.

Het op deze manier streamen van eigen HBO content is dus vanaf 1 januari mogelijk, Ziggo is verder in gesprek met diverse leveranciers van content om ook deze films en series te kunnen aanbieden via Ziggo Go.

Zodra een akkoord bereikt is, wordt ook dit mogelijk via Ziggo Go.

Al met al is het kabelbedrijf dus van plan om, naast de content van HBO, ook andere films en series binnen haar eigen streamingdienst binnen te halen. En zo dus veel meer mogelijkheden te kunnen bieden.

Daarmee wordt uiteindelijk het aanbod van te kijken films en series ontzettend groot, en worden de mogelijkheden voor klanten erg ruim.

In feite kan een klant, als Ziggo een akkoord bereikt met deze aanbieders, nagenoeg alle content via Ziggo Go bekijken. Dat zal voor veel niet-klanten wellicht toch een reden vormen om over te stappen naar Ziggo.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op