Blog

Ziggo gaat alweer uitbreiden

10 februari 2017 / Internet en TV nieuws / Door Anthonie

Ziggo gaat weer uitbreiden. Dit keer voor wat betreft het aanbod van HD-kanalen, en de eerste wijziging werd deze week al doorgevoerd. Daar moet wel bij worden verteld dat een aantal kanalen, die ook in HD worden uitgezonden, zal verdwijnen. Daarvoor komen de HD-kanalen van de betreffende zenders in de plaats.

Verder zal dus het aantal HD-kanalen de komende weken worden uitgebreid, en dat is natuurlijk goed nieuws voor abonnees die graag een goed beeld hebben.

Gedurende deze operatie werd als eerste Discovery ID opgewaardeerd naar de HD-versie van de zender, die nu op voorkeuzekanaal 123 is HD-kwaliteit te bekijken is.

Al deze HD-kanalen vragen wel om meer bandbreedte, maar door enkele niet-HD-kanalen, we spreken dan over SD-kanalen, te stoppen lijkt dit geen probleem te zijn. Door deze oplossing gaat Ziggo de komende weken nog meer SD-kanalen vervangen door HD-kanalen.

Een verdere verbetering van de service dus van het kabelbedrijf.

Daarbij is de mogelijkheid ook groot, dat tussen de HD-kanalen die binnenkort via Ziggo te zien zullen zijn, ook enkele kanalen van de betaalzender Ziggo Sport te bekijken zullen zijn.

Onder andere om deze zender verder te verbeteren naam het kabelbedrijf kortgeleden een nieuwe studio in gebruik, met de bijbehorende uitzendstraat op het Mediapark in Hilversum. Deze is niet alleen geschikt voor de play out van kanalen in HD, maar ook al in het nieuwe formaat Ultra HD.

In de toekomst, wanneer is nog niet bekend gegeven, zal Ziggo dus ook ongetwijfeld in Ultra HD willen gaan uitzenden via bijvoorbeeld Ziggo Sport.

Er worden al veel televisietoestellen verkocht voor Ultra HD, maar op dit moment zijn er nog weinig kanalen die ook daadwerkelijk uitzenden in Ultra HD.

Ziggo kan deze voorbereidingen in ieder geval via de nieuwe uitzendstraat vrij makkelijk en snel omzetten.

In ieder geval is de uitbreiding van onder andere de nieuwe HD-kanalen wel weer een signaal dat Ziggo toch echt één van de betere, en vooral graag met klanten en kijkers mee wil denken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op