Blog

YouTube gaat live tv-zenders aanbieden

07 april 2017 / Algemeen / Door Anthonie

YouTube gaat live tv-zenders aanbieden en dus krijgen de gevestigde televisiezenders en de providers die pakketten voor het kijken van televisie aanbieden, nog meer concurrentie. En dat terwijl het aantal Nederlanders dat naar de televisie kijkt iedere maand weer verder krimpt.

Nu is het niet zo dat YouTube meteen in Nederland begint met het aanbieden van live televisie, maar het Amerikaanse bedrijf begint daar wel mee in de VS.

Daar is de markt natuurlijk vele maanden groter dan in Nederland, maar de verwachten is toch wel dat ook de Nederlandse markt een keer aan de beurt is.

In de VS gaat het pakket 35 Dollar kosten, dat wellicht een hoop geld lijkt maar dat ook waar voor dat geld lijkt te gaan bieden. Bovendien zijn de abonnementen in de VS een stuk duurder dan in Nederland.

En laten we eerlijk zijn, een groot deel van zowel de Amerikanen als van de Nederlanders zit toch al op YouTube filmpjes te kijken. Dus het lijkt ook nog eens een ideale combinatie, je hoeft immers niet eens naar een andere site toe.

Of, en wanneer YouTube deze service ook in Nederland gaat aanbieden is niet bekend, maar er zijn wel andere aanbieders die diverse live televisiezenders aanbieden via internet. Ook daarbij heb je dus geen abonnement meer nodig via de traditionele kanalen. Overigens werd afgelopen week al bekend dat steeds meer Nederlanders de televisie helemaal de deur uitdoen, aangezien er toch nooit naar gekeken wordt.

Aanbieder die op deze manier televisie kijken via internet aanbieden zijn onder anders KPN met Play, T-Mobile met KNIPPR en NLziet, dat tv programma’s aanbiedt van NPO, RTL en SBS.

In ieder geval wordt steeds duidelijker dat het hele televisie kijken, of moeten we zeggen het kijken naar bewegende beelden, in een rap tempo aan het veranderen is. Het is nog maar de vraag of er over tien of vijftien jaar nog traditionele televisiezenders zijn.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op