Blog

Wat is interactieve tv?

25 november 2015 / Algemeen / Door Anthonie

De gehele maatschappij is in de laatste jaren gigantisch veranderd. Voornamelijk het internet heeft hier een grote rol in gespeeld. Via internet is van alles te bekijken; 24 uur lang en gewoon op de momenten wanneer iemand dat wilt. Dit heeft ook de televisiemarkt drastisch veranderd. Een nieuwe opkomst in de televisiemarkt is de interactieve tv.
Interactieve tv is niet meer te vergelijken met de normale tv uit het verleden. Bij interactieve tv is het mogelijk om interactie te hebben met je tv. Dit betekent dat je een programma op elk moment stop kan zetten en een uur later, of een dag later, weer verder kan kijken. Daarnaast is het mogelijk om programma’s terug te kijken en films te huren. Bij interactieve tv heb je eigenlijk als kijker volledig de macht over de televisie. Wil je even eten en na het eten het programma verder kijken? Dat is met interactieve tv geen probleem. Vroeger was het ook mogelijk om na het eten verder te kijken; het programma moest dan helemaal worden opgenomen. Dergelijke gecompliceerde en langdurige handelingen zijn niet meer nodig.

Voordelen van interactieve tv

Interactieve tv biedt zeer veel voordelen ten opzichte van het tv kijken zoals dat vroeger ging. Het is namelijk mogelijk om de gehele regie over de tv te nemen; pauzeer programma’s op het moment wanneer u dat wilt en kijk programma’s terug op het moment wanneer u dat wilt.
​Daarnaast zijn bij interactieve tv de meeste zenders in een hoogwaardige HD kwaliteit. Hierdoor wordt het tv kijken nog realistischer, leuker en spannender.

Interactieve tv kunt u mometneel afsluiten icm een alles in 1 of internet en tv abonnement bij verschillende providers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan UPC, Ziggo, Tele2, KPN, Telfort en XS4ALL. Let hierbij wel goed op dat elke provider zijn eigen naam heeft gegeven aan interactieve tv; alleen Ziggo en KPN noemen hun product ook daadwerkelijk interactieve tv. Bij de andere providers heeft dit product een andere naam gekregen of zit dit product in een pakket verwerkt.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op