Blog

Wat is een alles in 1 pakket?

22 februari 2014 / Algemeen / Door Anthonie

Alles in 1 pakketten met uitgebreide opties

Wilt u gebruik maken van een alles in 1 pakket en bent u benieuwd naar de extra’s die u daarbij kunt afnemen, of wilt u meer weten over de specifieke extra’s die uw provider te bieden heeft? In de meeste gevallen kunnen de verschillende providers van de alles in één pakketten min of meer dezelfde extra’s leveren, al zullen we hier de meest algemene en gebruikelijke benamingen gebruiken. De extra’s binnen een alles in 1 pakket hebben veelal betrekking op televisie en telefonie, maar soms ook op het internet.

Interactieve TV

Een van de bekende extra binnen het alles in 1 pakket is de interactieve TV. U heeft dan de mogelijkheid om een uitzending op pauze te zetten, bijvoorbeeld wanneer de telefoon gaat of er iemand voor de deur staat. Daarnaast kunt u automatisch programma’s opnemen en kunt u dat bij een aantal providers zelfs op afstand doen. U maakt dan gebruik van een internetverbinding. Houd er rekening mee dat u een recorder nodig heeft om programma’s op te kunnen nemen, of een programma op pauze te kunnen zetten.

Ontvanger en recorderinteractieve HD recorder

De recorder vormt vaak een van de extra’s binnen het alles in 1 pakket. Indien u gebruik wilt maken van digitale televisie heeft u in ieder geval een digitale ontvanger nodig. Kies voor een HD-ontvanger wanneer u de beelden ook in HD (High Definition) wilt bekijken. Een recorder heeft u alleen nodig wanneer u gebruik wilt maken van interactieve TV, of wanneer u digitaal programma’s op wilt kunnen nemen. In een aantal gevallen kunt u gebruik maken van een aantrekkelijke aanbieding, om de ontvanger en de recorder gratis of met korting te ontvangen. U heeft doorgaans voldoende aan een recorder, u hoeft dan niet apart een ontvanger te gebruiken.

Speciale zenderpakketten

Tenslotte kunt u het alles in 1 pakket uitbreiden met de speciale zenderpakketten. U kunt televisie afnemen op basis van enkele tientallen bekende en populaire zenders, zoals NL 1, 2 en 3, RTL 4, 5 en 8, SBS 6, Veronica en Net 5. Daarnaast ontvangt u bij de meeste providers ook standaard zenders als National Geographic en Discovery Channel. Wilt u daarnaast ook Sport 1, Film 1 of een pakket met bijvoorbeeld Fox Voetbal ontvangen? Dan dient u daar een extra abonnement voor af te sluiten, bovenop het reguliere alles in 1 pakket. U kunt er bovendien voor kiezen het aantal TV-zenders uit te breiden van 30 naar bijvoorbeeld 50 of zelfs meer.

onbeperkt bellenOnbeperkt bellen

Qua telefonie heeft u de mogelijkheid om een alles in 1 pakket uit te breiden met onbeperkt bellen. Dit kan zowel via de kabel, ADSL als glasvezel, waardoor dit bij bijna alle providers mogelijk is. U betaalt dan een vast bedrag per maand, in plaats van de belkosten per minuut. Dit is daarom vooral interessant wanneer u relatief veel gebruik maakt van de vaste telefoonaansluiting. Houd er rekening mee dat 0900-nummers vaak zijn uitgesloten van het abonnement, deze dient u alsnog los af te rekenen. Vaak worden deze kosten los op het maandelijkse factuur vermeldt.

Hogere internetsnelheid

Op het gebied van internet kunt u in enkele gevallen gebruik maken van extra’s in de vorm van een hogere snelheid. U dient in de meeste gevallen dan voor een duurder alles in 1 pakket te kiezen, maar bij enkele providers kunt u het pakket zelf naar wens samenstellen. U kunt de internetsnelheid dan bijvoorbeeld verhogen van 20 Mbit/s naar 50 Mbit/s. Houd er rekening mee dat 1 Mbit gelijk is aan ongeveer 150 KB. Een internetsnelheid van 20 Mbit/s zal uiteindelijk dus leiden tot een downloadsnelheid van ongeveer 2,5 MB/s, mits er geen sprake is van verlies (ADSL en kabel).

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op