Blog

Upload snelheden bij UPC omhoog

16 juli 2014 / Algemeen / Door Anthonie

Iedereen heeft tegenwoordig internet en daar wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk mee kunnen surfen. Er zijn vele spelers op de markt die internet aanbieden. Deze proberen natuurlijk ook allemaal zo goed en zo kwaad mogelijk met elkaar te concurreren. Vooral zaken als de uploadsnelheid zijn belangrijke eigenschappen, omdat een van de pijlers van de internetaanbieders zijn.

Zeker bij UPC zijn ze er in geslaagd om degelijk internetpakket te maken met een hoge uploadsnelheid. Dit biedt natuurlijk heerlijk comfort en is ook ideaal in een wereld waarin hoge uploadsnelheid met de dag belangrijker wordt.

Denk je dat het geen of nauwelijks verschil gaat maken? Natuurlijk gaat dit verschil maken. Denk maar eens alle keren dat je een fotoalbum van je vakantie of van iets anders leuks op facebook hebt gezet of tijdens het gamen. Gamen? Ja ook bij gamen is dit belangrijk, want anders kan het gamen bijzonder traag verlopen en een schokkerige speelbeleving tot gevolg hebben. Dit komt doordat de bewegingen van je toetsenbord ook naar de gameserver geüpload moeten worden.

Snelheid omhoog

In het begin had UPC altijd een abonnement met 10MB/seconde. Dit is op zichzelf al behoorlijk prima voor de standaard gebruiker, maar mensen die op zeer frequentie basis het internet gebruiken is het wellicht ook niet erg om wat meer te hebben. Daarom ging UPC met een test aan de slag. Ze hebben bij een aantal klanten de uploadsnelheid verhoogt naar 20MB/seconde. Hierbij gaan ze kijken of er daadwerkelijk behoefte is aan een hogere uploadsnelheid om hun abonnementen hier vervolgens op aan te passen.

20MB/seconde als uploadsnelheid klinkt voor je gevoel misschien helemaal niet zoveel, maar er is op Nederlandse markt voor particulieren nog nooit een internet aanbieder geweest die daar ook maar een beetje in de buurt kwam. Het hoogste is tot dusver 10MB/seconde. Wel is deze hogere uploadsnelheid al vaak voor het bedrijfsleven gebruikt. Hierdoor kon je UPC natuurlijk heel gemakkelijk testen of dit ook aan zou slaan bij particulieren en hoefden ze niet een heel nieuw product te gaan ontwikkelen.

Wat kan je nu meer? Eigenlijk kan je niet per se heel veel dingen meer. Althans er zullen wellicht nieuwe games op de markt komen, waar deze hogere uploadsnelheid voor nodig is en wellicht ook andere internet gerelateerde programma’s, maar voor domweg ‘gewoon’ gebruik kan je niet heel veel meer. Maar het zal wel allemaal een stuk sneller gaan. Je hoeft nu wellicht nog enkele seconden te wachten tot je een filmpje hebt geüpload en niet een halve minuut bijvoorbeeld. Je denkt wellicht dat dit kleine dingetjes zijn, maar ga maar eens na hoeveel je achter je PC zit en het internet gebruikt.

Waarschijnlijk en hopelijk ben je nu ook tot de conclusie gekomen dat internet met een hoge snelheid voor het uploaden een welkome aanvulling zou kunnen zijn op je huidige abonnement. UPC heeft het echter nog niet op de markt gebracht. Maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid een kwestie van tijd zijn.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op