Blog

TV kijken wordt duurder

18 november 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Er komen steeds meer aanbieders van televisie en aanbieders van videocontent, zoals bijvoorbeeld Amazon Prime en Netflix. Nu zou je denken dat het daardoor alleen maar beter wordt voor de normale consument. Maar eigenlijk blijkt het tegendeel waar te zijn.

Want wil je al het moois kunnen kijken, en laten we eerlijk zijn, alle televisiekanalen en aanbieders van videocontent hebben wel programma’s en series die je eigenlijk wel wilt zien, dan moet je eigenlijk ook overal een abonnement op nemen.

Neem nu Eredivisie Live. Onder andere bij KPN betaalbaar. Maar Ziggo gaat de series en films van HBO uitzenden. En daar zitten dan ook weer een aantal fantastische series tussen.

Fans van Star Trek willen natuurlijk vanaf volgend jaar de nieuwe Star Trek serie kunnen kijken. Deze serie zal exclusief bij Netflix te zien zijn. De meeste televisiekijkers willen toch ook wel de nieuwe serie The Grand Tour kunnen kijken, het programma over auto’s, en natuurlijk de doldwaze avonturen van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Want als we eerlijk zijn, sinds het vertrek van het drietal is Top Gear slechts een flauw aftreksel van de aloude roem. Dit programma is exclusief te kijken op Amazon Prime.

En zo zijn er zonder twijfel ook op Videoland bijzonder leuke dingen te kijken.

Het probleem daarbij is dat je wel eerst overal een abonnement op moet nemen, want anders kun je niet alles kijken. Nu is een abonnement afsluiten natuurlijk niet zo’n groot probleem, maar dan gaat de prijs die je voor dat alles betaald, in totaal wel omhoog.

Dus kunnen we rustig stellen dat deze versnippering wel erg mooi kan zijn, maar wel behoorlijk in de papieren kan gaan lopen.

En toch heb je eigenlijk een abonnement nodig op alle aanbieders. Kijk nu Netflix en Videoland. Beide bedrijven sluiten exclusief contracten over de rechten af met filmhuizen en producenten van series. Dat doen Amazon Prime, en de grote providers natuurlijk ook.

Sluit je als consument dus niet bij iedereen een contract af, dan loop je de kans om vele mooie series en films, en daar zitten we met ons allen natuurlijk al jaren op te wachten, te moeten missen.

De versnippering is dus van grote invloed op ons kijkgedrag, maar ook zeker op enerzijds de tevredenheid als we wel alles kunnen kijken of als we niet overal een abonnement willen of kunnen afsluiten, en dus anderzijds van invloed op datgene dat er in onze portemonnee zit.

Het wordt dus wel degelijk tijd dat er minder versnippering komt, en één aanbieder waar we wel alles kunnen kijken zonder extra kosten.
Tip: Houdt rekening met jouw eventuele extra zenderpakketten bij het afsluiten van jouw internet en tv abonnement. Via onze vergelijker kan je deze pakketten aanvinken en krijg je vervolgens de totaalprijs van alle pakketten te zien inclusief de door jou aangeklikte zenderpakketten.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op