Blog

TV en internet via de kabel duurder

24 maart 2017 / Algemeen / Door Anthonie

TV en internet wordt via de kabel duurder. Dat is iets waarover we al eerder berichten, en dat natuurlijk veel consumenten zal bezighouden. Want internet en dergelijke, iets dat eigenlijk tegenwoordig gewoon tot de eerste levensbehoeften behoort, is al niet goedkoop. Ook niet als je dat tegenover datgene zet dat je er voor terug krijgt.

In Zeeland wordt vaak gebruik gemaakt van de diensten van provider Delta, dat onlangs werd overgenomen door een Zweedse investeerder.

Toen al dachten veel klanten dat dat er waarschijnlijk toe zal leiden dat de prijzen omhoog gaan. Nu blijkt dat Delta inderdaad de prijzen van bijvoorbeeld de alles in een pakketten wat aan het opschroeven is.

Maar of dat met de overname samenhangt, wordt natuurlijk ontkend.

Toch wordt het abonnementsgeld van een alles in een pakket verhoogd met een paar euro per maand. Het goedkoopste pakket gaat daarmee 38 Euro per maand kosten, en het duurste €75,70.

Ondanks dat het slechts om enkele Euro’s per maand gaat, is dit toch wel een forse prijsverhoging.

De reden is volgens de provider het uitblijven van prijsverhogingen in de laatste jaren. Maar of dat werkelijk de reden is zullen wij als normale consumenten natuurlijk nooit kunnen inzien.

Feit is wel dat er weer eens een aanbieder de prijzen omhoog haalt. De vraag is natuurlijk of er nu meer aanbieder van dergelijke pakketten voor internet en televisie de prijzen omhoog gaan halen.

We denken van wel, want het spreekwoord is immers “als er één schaap over de dam is, volgens er meer”. Nu heeft Delta voornamelijk klanten in Zeeland, en naast Delta hebben ze daar ook veel dammen en dijken.

Laten we hopen dat het één en ander niets met elkaar te maken heeft en dat deze prijsverhoging een incident blijft.

Ondanks dat ook televisie kijken en internetten blijkbaar steeds weer duurder wordt, hopen we toch dat al onze lezers veel plezier houden bij het internetten, en bij het naar de televisie kijken.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op