Blog

Syfy en 13th Street gestopt.

29 juni 2016 / Algemeen / Door Anthonie

Syfy en 13th Street gestopt in Nederland, België en Luxemburg.

28 juni 2016 was de laatste dag dat de zenders worden aangeboden bij alle aanbieders. De eigenaar van de zenders trekt de stekker er uit, helaas want het zijn geweldig leuke zenders die je veel kijk plezier geven.

Mislukt onderhandelingen met aanbieder Ziggo zijn de voornaamste redenen waarom NBCUniversal ermee stopt, het is gewoon niet meer rendabel heeft de directeur gezegd. De marktomstandigheden zijn de laatste tijd zoveel veranderd dat er minder geld binnen komt. Waarschijnlijk komt de content van de beide zenders wel via een andere weg binnen in de Nederlandse huiskamer, bijvoorbeeld via Netflix of Videoland. Het kan ook zo zijn dat de programma’s van 13TH Street en Syfy wordt uitgezonden op andere tv zenders die nog wel een contract hebben met de aanbieders in de Benelux.

Zonder Syfy en 13th Street

De twee andere NBCUniversal-zenders blijven voor de Nederland en Vlaamse tv-markt beschikbaar. Dit zijn E! Entertainment en CNBC Europe. Alleen bij Ziggo is dit niet het geval, deze aanbieder zend straks helemaal niks meer uit van NBCUniversal. Waarom moeten deze zenders weg? Waarschijnlijk zijn ze te duur en wil Ziggo niet meer betalen dan het bod dat ze hebben uitgebracht.

Jammer genoeg stoppen Syfy en 13TH Street bij alle aanbieders in Nederland en België. Overstappen op een andere provider heeft dus niet veel zin. Vaak zit je toch vast aan je jaarcontract, je kunt dus geen kant op. Omdat 13TH Street en Syfy gespecialiseerde doelgroep kanalen zijn is het zeer moeilijk om zo maar even vervanging te regelen. Zeker voor Syfy is er geen enkele andere zender verkrijgbaar. RTL Crime zou een licht verzachting kunnen bieden voor de 13TH Street fans.

Helaas dus voor alle fans is het flink balen. Waar moeten we nu die gave programma’s kijken vragen velen zich. Een snelle simpele oplossing hebben de providers helaas niet. Gelukkig is er wel een oplossing voor sommige die hard fans, en dat is Netflix. Veel programma’s die op Syfy en 13TH Street worden uitgezonden zijn ook hier te kijken. Maar helaas lang niet alle programma’s van Syfy en 13TH Street. Maar ja je kunt nou eenmaal niet alles hebben, we zullen gewoon moeten wachten tot er wat anders komt op de Nederlandse televisie.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
hans v wijmeren Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
hans v wijmeren
Gast
hans v wijmeren

gewoon belachelijk.geweldige zender zomaar eruit doen,terwijl ik er vaak naar keek.ik baal er flink van!!!